Icoon Van Polen komt met optreden in illuster rijtje

21 december 2021, 18:32

Bram van Polen verschijnt dinsdagavond zoals verwacht aan de aftrap bij PEC Zwolle, dat hoopt op een stunt tegen Vitesse. De verdediger en aanvoerder van de Zwollenaren speelt sinds 2007 voor de Blauwvingers en speelde al meer dan driehonderd wedstrijden in het shirt van PEC. Zijn basisplaats van dinsdagavond betekent een fraaie mijlpaal.

De verdediger speelt namelijk zijn 250ste Eredivisie-wedstrijd in de hoofdmacht van PEC. Sinds de eeuwwisseling deden slechts negen andere spelers hem dat na. Zo speelde Lasse Schöne, die momenteel onder contract staat bij NEC, liefst 286 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Jens Toornstra trok 291 keer het shirt van Feyenoord aan in de competitie.

De kans is overigens groot dat zich zeer binnenkort een elfde speler in het rijtje voegt. Willem Janssen staat momenteel namelijk op 246 wedstrijden in de Eredivisie namens FC Utrecht en heeft dus nog vier optredens nodig om de mijlpaal eveneens te slechten.

Van Polen moet serieus rekening houden met dat hij aan zijn laatste maanden als speler in de Eredivisie begonnen is. De 36-jarige clubicoon stevent met de Zwollenaren namelijk keihard af op degradatie. PEC staat op de laatste plaats met zes punten en heeft negen punten achterstand op de veilige nummer vijftien RKC Waalwijk. Dinsdagavond staat Van Polen tegenover Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen