Bruggink kritisch op PSV-ster: "Die keren bracht hij te weinig"

21 december 2021, 17:35

Yorbe Vertessen is weliswaar PSV's topscorer van de Eredivisie, maar heeft nog niet iedereen weten te overtuigen. De Belgische aanvaller speelde afgelopen weekend een hoofdrol tegen RKC Waalwijk, dat mede dankzij twee treffers van Vertessen met 0-4 onderuit ging.

De roep om een vaste basisplaats voor Vertessen neemt sindsdien toe. Arnold Bruggink is het daar echter niet mee eens. "De keren dat hij in de basis begon, was het gewoon net te weinig. Schmidt weet ook: als ik Vertessen breng, gebeurt er altijd iets. Hij kan dan het verschil maken. Dat laat hij nog elke keer zien", vertelde analyticus Bruggink bij ESPN.

Luc Nilis vindt dat Vertessen wél klaar is voor een vaste plek, maar heeft nog wel dingen die de Belg moet verbeteren. "Een beetje Nederlandse mentaliteit misschien. Hij is een timide Belg en zou halve een Nederlander moeten worden. Hij mag gerust opkomen voor zijn kwaliteiten." Ook Bruggink ziet kansen. "Door in wedstrijden waarin hij in de basis begint, vanaf minuut 1 te laten zien wat hij kan brengen. Wanneer een tegenstander nog compact staat, hetzelfde te laten zien. In plaats van als er meer ruimte ontstaat en de tegenstander al vermoeid is."

De twintigjarige Vertessen was in vijftien Eredivisie-optredens zes keer trefzeker en bereidde drie goals voor. In de Europa League en de Johan Cruijff Schaal was hij tevens eenmaal trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen