Pikant: 'Kut keeper-trainer' Meijers botste met de keeperstrainer

21 december 2021, 15:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eric Meijers (58), voormalig coach van Achilles '29, gaat sinds de documentaire over de club uit Groesbeek door het leven als de 'kut keeper-trainer'. Op de inmiddels overal gedeelde beelden is te zien hoe de oefenmeester losgaat op zijn eerste keuze Robbert te Loeke. De trainer heeft geen geweldige relatie met doelmannen, want ditmaal was een keeperskwestie die zorgde voor zijn ontslag bij Spakenburg.

Dat heeft Meijers uit de doeken gedaan bij RTV Utrecht, waarin hij terugblikte op zijn ontslag bij Spakenburg. Daar werd hij op 8 november van dit kalenderjaar de laan uitgestuurd. Dat was mede omdat hij in conflict kwam met keeperstrainer Remco van Lopik, die hij naar eigen zeggen had moeten wegsturen. "Ik had moeten zeggen: hij eruit of ik eruit. Ik heb er spijt van dat ik dat niet heb gedaan."

Beide heren wilden een andere keeper aanwijzen als nummer één van het seizoen. "De wisselwerking tussen mij en Remco was dramatisch. Het was Remco's goed recht om voor Menno Heus te zijn, maar dat is in het hele proces faliekant misgelopen." Meijers wilde namelijk met Leon ter Wielen tussen de palen aan het seizoen beginnen.

Lees ook: Meijers na 'kut-keeper'-video: "Heb het een plek gegeven"

Twee weken voor zijn ontslag hoorde Meijers nog dat ze tevreden waren over zijn werk, ondanks dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd. Maar na de 5-1 nederlaag tegen AFC viel alsnog het doek voor de oefenmeester, nadat het slechts op de elfde plaats stond in de Tweede Divisie. "Kijk, als ik vier, vijf keer achter elkaar verlies, dan snap ik dat het op een gegeven moment klaar is, maar ik had de boel net aan de praat", baalde Meijers nog altijd. De coach had naar eigen zeggen op 'meer krediet' gerekend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen