De toekomst van Oranje: vijf toptalenten om in de gaten te houden

28 december 2021, 14:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wie worden de nieuwe Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay? FCUpdate.nl licht vijf Nederlandse toptalenten uit van wie we in de toekomst het nodige mogen verwachten. Voorwaarde is dat de speler is geboren na 1 januari 2004.

{image[351964][right-half][]}Mikki van Sas (17)

Club: Manchester City

Positie: Doelman

Met pijn in het hart nam FC Utrecht vorig jaar afscheid van Mikki van Sas, die voor een onbekende transfersom de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Manchester City. De Nederlandse doelman, die alle facetten van het keepersvak beheerst, had de clubs voor het uitkiezen. Ajax wilde Van Sas dolgraag inlijven en ook FC Barcelona had de jeugdinternational op de korrel.

De keuze van Van Sas viel echter op Manchester City. Niet vanwege het geld, maar omdat de Engelse grootmacht het beste plan voor hem had uitgestippeld. In Manchester timmert de Utrechter aardig aan de weg. Ondanks dat Van Sas pas volgend jaar achttien wordt, heeft hij al acht wedstrijden voor Manchester City Onder-23 gekeept. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de jonge doelman.

{image[351296][right-half][]}Emmanuel van de Blaak (16)

Club: PSV

Positie: Verdediger

Toen PSV hem in de zomer van 2020 oppikte bij Willem II, wekte Emmanuel van de Blaak verbazing door bij zijn presentatie vertellen dat hij via 1899 Hoffenheim en Atalanta bij Chelsea hoopt terecht te komen. De afgelopen anderhalf jaar heeft de centrale verdediger laten zien uit het juiste hout te zijn gesneden om daadwerkelijk de top te kunnen bereiken. In augustus liet Jong PSV-trainer Ruud van Nistelrooij hem zijn professionele debuut maken.

In de daaropvolgende weken kwam het toptalent nog eens tien keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Begin november sloeg het noodlot echter toe voor Van de Bleek. De verdediger raakte zwaar geblesseerd en zal naar het zich laat aanzien dit seizoen niet meer in actie komen. De ontwikkeling van Van de Blaak staat de komende maanden weliswaar stil, maar talent vergaat niet.

{image[351965][right-half][]}Antoni Milambo (16)

Club: Feyenoord

Positie: Middenvelder

Sinds augustus mag Antoni Milambo zich de jongste debutant in de clubgeschiedenis van Feyenoord noemen. De piepjonge middenvelder was 16 jaar en 131 dagen toen hij in de derde voorronde van de Conference League tegen FC Luzern speeltijd kreeg van Arne Slot. Daarmee brak hij het record van Georginio Wijnaldum, die zeventien dagen ouder was toen hij zijn officiële Feyenoord-debuut maakte.

Het zegt wat over het talent dat Milambo wordt toegedicht. De middenvelder werd vorig jaar gelinkt aan Manchester United, maar besloot zijn eerste profcontract in Rotterdam te tekenen. Als de voortekenen niet bedriegen, gaan we de komende jaren nog veel horen van Milambo. Misschien in 2022 al, want wat goed is komt snel.

{image[351966][right-half][]}Amourricho van Axel Dongen (17)

Club: Ajax

Positie: Aanvaller

De lat om bij Ajax door te breken, is de afgelopen jaren hoger komen te liggen. Toch stroomt ieder jaar een aantal talenten vanuit de jeugdopleiding door naar het eerste elftal. Van Amourricho van Axel Dongen wordt verwacht dat hij die stap in de toekomst ook gaat maken. De zeventienjarige aanvaller laat veelbelovende dingen zien en won afgelopen zomer de Abdelhak Nouri Trofee voor het grootste talent van de Amsterdamse jeugdacademie.

Zijn professionele debuut maakte Van Axel Dongen in mei, toen hij namens Jong Ajax zijn vuurdoop in de Keuken Kampioen Divisie beleefde. Een week later volgde ook meteen zijn eerste doelpunt in het profvoetbal. Inmiddels heeft Van Axel Dongen zijn debuut in Ajax 1 ook achter de rug. Onlangs gaf Erik ten Hag de jonge aanvaller speeltijd in het met 4-0 gewonnen bekerduel met Barendrecht. Dat waren ongetwijfeld niet zijn laatste minuten in het eerste elftal.

{image[351963][right-half][]}Julian Rijkhoff (16)

Club: Borussia Dortmund

Positie: Aanvaller

Julian Rijkhoff is misschien wel de meest besproken Nederlandse jeugdspeler van 2021. De aanvaller besloot begin dit jaar een aanbieding van Ajax naast zich neer te leggen en een contract bij Borussia Dortmund te tekenen. Een keuze die hem door (een deel van de) Ajax-aanhang niet in dank werd afgenomen. Op De Toekomst baalde men ook flink van de transfer, daar Rijkhoff werd beschouwd als een van de grootste talenten van de opleiding van de Amsterdammers.

Dortmund denkt met Rijkhoff een ruwe diamant te hebben aangetrokken. Tot op heden weet de jonge Nederlandse spits de hoge verwachtingen waar te maken. In zijn eerste twintig wedstrijden voor de Duitse club was Rijkhoff zeventien keer trefzeker. Blijft de jeugdinternational zich de komende jaren zo doorontwikkelen, dan is de nieuwe Erling Haaland misschien wel een Nederlander…

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen