Kramer doet boekje open over ADO: "Jol was echt lachwekkend"

21 december 2021, 15:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Michiel Kramer (33) heeft een boekje open gedaan over zijn periode bij ADO Den Haag. De sterke spits trok daar afgelopen zomer na twee jaar de deur achter zich dicht, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De ervaren aanvaller dacht zelfs aan stoppen. "Martin Jol was echt lachwekkend. Als je het niet met hem eens was, dan kreeg je de wind van voren."

Dat vertelt Kramer tegenover Voetbal International. "Wat er met die club is gebeurd, is gewoon de schuld van de leiding. Als je ze daarmee confronteert, zeggen ze dat dat al zo was", stelt de routinier in het interview. "Ze hebben de club naar de kloten geholpen. Dat begon al met die Engelsen." Achter de rug om werd er van alles geroepen en geregeld. Met name de oudere garde, die er op een gegeven moment uitgewerkt werd, moest het ontgelden. 

"De manier waarop wij behandeld zijn, dat kun je je niet voorstellen. Achter je rug om werden er dingen gezegd. Wij – John Goossens, Robert Zwinkels, Lex Immers, Tom Beugelsdijk, Erik Falkenburg, Aaron Meijers, Danny Bakker, Donny Gorter en ik – waren nooit negatief. Ik kan niet alles zeggen, maar we hebben nooit geklaagd', aldus Kramer. "Het was pijnlijk en gênant. Zeg het als je van me afwilt, maar het gebeurde altijd achter mijn rug om. Ik kreeg mailtjes dat ik moest meedenken. Het is ze bij een aantal gelukt, niet bij mij. De clubleiding had niet in de gaten wat voor groep de oudere jongens waren. Wij hebben altijd iets extra's gedaan en zijn als oud vuil behandeld."

Kramer heeft gedacht aan stoppen, maar dat was volgens hem de makkelijke weg. "Met ADO Den Haag in de KKD, daar had ik vrede mee kunnen hebben, maar ze hebben niet eens een aanbieding gedaan." Ondanks alle verhalen was Kramer naar eigen zeggen verre van de best betaalde speler. "Ze deden alsof ik grootverdiener was en onrustig. Als ik ze zag, dan deden ze poeslief, maar er gebeurde elke dag wel wat. Je gaat twijfelen aan jezelf. Waarom doen ze dit? Het is het me niet waard, ik ben geen rotte appel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen