Bijzondere vergelijking en Feyenoord-anekdote in interview De Vrij

21 december 2021, 13:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Stefan de Vrij gaf afgelopen week een uitgebreid interview in de Italiaanse media. Via social media werden al diverse, bijzondere fragmenten uit het interview gedeeld. Zo vergeleek hij trainers Antonio Conte en Simone Inzaghi op bijzondere wijze met elkaar, deelde hij een anekdote over zijn tijd bij Feyenoord en werd zijn eerste reactie op een lastige Champions League-loting vastgelegd. 

Sinds dit seizoen speelt De Vrij - samen met landgenoot Denzel Dumfries - onder trainer Inzaghi. Hij nam het stokje over van Conte, die vorig seizoen de titel pakte met Internazionale. Over beide trainers is De Vrij zeer te spreken, al ziet hij ook duidelijk verschillen. Zo vergeleek hij het Inter van Conte in zijn gesprek met DAZN Italia met een Mondriaan: 'symmetrisch en georganiseerd'. "Dat van Inzaghi is meer een Van Gogh, meer fantasie", wees hij het verschil aan. 

Naast de Nederlandse schilders kwam ook de tijd van De Vrij als voetballer in Nederland ter sprake. "In Nederland deed ik alles op de fiets", vertelde hij bijvoorbeeld. "Ik was op mijn zeventiende basisspeler bij Feyenoord en ging regelmatig met de fiets, de metro of de bus naar het stadion. Af en toe spraken supporters me aan: 'wat doe je hier? Je moet spelen'. 'Ik ga ook spelen', antwoordde ik dan."

Reactie op loting

Het interview zelf speelde zich in een bijzondere setting af. Zo zat De Vrij in een Inter-kersttrui achter zijn piano. Bovendien was tegelijkertijd de loting voor de achtste finales van de Champions League bezig. De tweede welteverstaan, want nadat de eerste loting waarin Inter Ajax trof ongeldig was verklaard, kwam voor De Vrij en zijn ploeggenoten Liverpool uit de koker. Zijn directe reactie is dus vastgelegd en is te omschrijven als bijzonder nuchter.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen