Toornstra: "Had gedacht dat Ajax intussen ver voor zou staan"

21 december 2021, 11:27

Jens Toornstra (32) is enigszins verbaasd dat Feyenoord halverwege het seizoen nog zo verwikkeld zit in de titelstrijd. Volgens de middenvelder is het best bijzonder wat de Rotterdammers laten zien onder Arne Slot. "Ik had niet gedacht dat we als Feyenoord zó ver zouden zijn."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International over het seizoen tot dusver van Feyenoord. "We zitten in een proces onder een nieuwe trainer en zoiets gaat normaal gesproken altijd met ups en downs, maar qua voetbal zit er een stijgende lijn in die resulteert in het feit dat we rond Kerst bovenin meedoen", legt Toornstra uit. "Dat maakt het leuk voor ons en ik denk ook wel voor het totale Nederlandse voetbal. Een spannende race tussen Feyenoord, Ajax en PSV, dat is toch wat je wilt? Maar in alle eerlijkheid had ik gedacht dat Ajax intussen ver voor zou staan."

Toch had het verschil minder groot hoeven zijn dan de drie (met Ajax) en vier punten (PSV), stelt Toornstra. "Ook wíj hebben punten laten liggen in wedstrijden waarin we beter waren", vindt de captain van Feyenoord. "Uiteindelijk is onze positie toch het meest verrassend, vind ik. Zeker als je ziet waar we vandaan komen. Maar tegelijkertijd: ook vorig jaar stonden we in de winterstop nog relatief goed, alleen stortte het daarna in."

Lees ook: 'Toornstra en Feyenoord akkoord over nieuw contract'

Wel is er een groot verschil met vorig seizoen. "Deze keer geeft het voetbal dat we spelen houvast", vindt hij. "Ik verwacht niet dat het gat met Ajax straks weer 29 punten zal zijn. Toen waren we te afhankelijk van de individuele kwaliteiten van – vaak – Steven Berghuis. Nu is het veel meer een team effort dat ervoor zorgt dat we winnen. Kijk naar de doelpuntenmakers, we hebben er nu meer die dat kunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen