Rienstra zocht na hartproblemen contact met Blind en Ten Hag

21 december 2021, 08:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard-middenvelder Ben Rienstra (31) heeft openlijk teruggeblikt op de grote problemen die hij in de afgelopen zomer had. Er werd een hartprobleem geconstateerd bij de voetballer, wiens profloopbaan ten einde leek. Door een belletje in Amsterdam bleek dat er toch nog de mogelijkheid tot topsport was. 

"Ik heb contact gezocht met Daley Blind en de trainer met Erik Ten Hag. Zo zijn we in Amsterdam beland voor een second opinion", vertelt Rienstra tegenover De Limburger. "Daar zit de beste dokter, topsporters van over de hele wereld gaan daarheen als er iets met het hart is. En ik sta er nog steeds onder behandeling. Niet dat ik daar nog elke week kom, maar wel ter controle."

De man die hem behandelde in Limburg, was niet gespecialiseerd in topsport, maar dat maakt wel een wezenlijk verschil. "In Amsterdam is het stoplicht vervolgens van rood op oranje gezet", vervolgt Rienstra, die steun kreeg van Blind. "Hij zei meteen: als je iets wil delen of vragen, bel me maar. Hij heeft me ook verteld wat ik kon verwachten, al hebben we iets totaal anders. Dat heeft me enorm geholpen."

Lees ookMooi nieuws bij Fortuna: Rienstra maakt na hartproblemen rentree

Met het incident rond Christian Eriksen en het stoppen van Sergio Agüero gebeurde er het afgelopen half jaar genoeg met topsporters die iets aan hun hart hebben. "Nu weet ik dat het bij mij veilig is, maar toch ga je nadenken. Ik ben 31, heb twee kinderen, dat gaat onbewust een rol spelen", aldus Rienstra, die in principe nog doorgaat als voetballer. "Ja, ik hou echt van het spelletje. Maar niet ten koste van alles. Als ik me zo voel zoals nu dan heel graag, maar het moet niet weer teruggaan naar het begin."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen