'FC Barcelona komt met goed nieuws over 'fantastische' Gavi'

21 december 2021, 07:54

FC Barcelona gaat het contract van supertalent Gavi (17) op korte termijn verlengen. De middenvelder, die afgelopen weekend op zeer fraaie wijze zijn eerste doelpunt maakte voor de Catalaanse grootmacht, tekent een nieuwe verbintenis voor liefst vijf jaar in Camp Nou.

Dat is uitstekend nieuws voor FC Barcelona, dat weet dat er veel sluimerende belangstelling is voor de kersvers international van Spanje. Sinds zijn doorbraak onder Ronald Koeman begin dit seizoen, groeide hij uit tot een van de sensaties op de Europese velden. Dat hij voor slechts vijftig miljoen euro op te pikken is door de huidige afkoopsom in zijn contract, zorgde voor behoorlijk wat angst bij het management van de club.

Inmiddels zijn de gesprekken tussen speler en FC Barcelona volgens transferspecialist Fabrizio Romano in de afrondende fase en zal er snel een akkoord worden gepresenteerd. Daarbij verdwijnt de clausule van vijftig miljoen euro ook nog eens en ligt hij dus voor nog eens vijf jaar vast. Mogelijk wordt het overnamebedrag vergelijkbaar met die van Pedri: in diens verbintenis staat liefst één miljard euro als afkoopsom.

Lees ookNederlanders onder vuur: 'Luuk vernederd

Dat het contract verlengd gaat worden is dus uitstekend nieuws voor FC Barcelona, want afgelopen weekend ging Gavi opnieuw heel de wereld over met een wonderschone treffer na dito actie (zie onder). Dat leverde de middenvelder opnieuw lovende kritieken op in de Spaanse media. Marca noemde hem 'fantastisch', van SPORT kreeg hij een negen en hij werd gedurende het duel met Elche toegezongen door de fans in het stadion.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen