'Ajax wil meer dan Brobbey alleen: 'Transferlijntjes zijn uitgezet'

21 december 2021, 07:39

De terugkeer van Brian Brobbey (19) bij Ajax lijkt slechts een kwestie van tijd, maar dat is niet het enige vuurwerk dat verwacht hoeft te worden in Amsterdam. Marc Overmars zal zich op meerdere fronten proberen te versterken in de winterstop. 

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. 'Zoals Sébastien Haller een jaar geleden met succes werd gepaaid, zo lijkt het technisch hart van Ajax deze winter opnieuw te beginnen met een grote slag', schrijft de ochtendkrant over het binnenhalen van Brobbey. 'Bij Ajax liepen ze weg met de 19-jarige Brobbey, die soms wat schuw overkomt, maar zowel bij zijn club als bij Jong Oranje altijd een betrokken indruk maakte. Dat hij nu weinig tijd nodig zal hebben om aan club, teamgenoten en tactiek te wennen, is voor Ajax cruciaal.' Dat Haller naar de Afrika Cup vertrekt, helpt behoorlijk mee in de gedachte om de spits terug te halen. 

'Ajax wil derhalve begin januari in het Portugese Lagos met Brobbey meteen de basis leggen voor een nieuwe bliksemstart. De spits is in zijn Duitse woning al voorzichtig aan het inpakken.' Maar Ajax wil meer dan Brobbey alleen, want er zijn meer lijntjes uitgegooid. Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur staat nog altijd hoog op het lijstje. 'Los van de vraag of hij die met het onomstreden aanvalstrio Antony-Haller-Tadic bij Ajax zal vinden, ontving Spurs nog geen enkel bod op Bergwijn', weet het AD.

Bergwijn kan worden gezien als concurrent van Mohamed Daramy, die vooralsnog tegenvalt. Achterin zou Erik ten Hag het liefst ook nog een speler halen, omdat de spoeling achter Jurriën Timber en Lisandro Martínez relatief dun is. Aangezien beide centrumverdedigers in De Klassieker tegen Feyenoord uitvielen, is het niet uitgesloten dat Overmars ook achterin nog zijn ogen openhoudt voor een versterking.

Lees ookDriessen vol verbazing over Gravenberch en Brobbey-terugkeer

Vertrekkers

Qua vertrekkers mag David Neres opnieuw gaan van Overmars, terwijl ook Danilo op weg naar de uitgang mag, meldt de ochtendkrant. Zeker na de komst van Brobbey is er voor hem geen toekomst meer. Nicolas Tagliafico staat al langer op de nominatie om te vertrekken, al is er voor hem vooralsnog te weinig interesse. Mocht hij verkassen, is er achterin nog wel een aanwinst nodig. Hij kan als linksachter uit de voeten, waarbij Blind op zijn beurt dan de stand-in van Martínez kan zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen