Driessen vol verbazing over Gravenberch en Brobbey-terugkeer

Driessen vol verbazing over Gravenberch en Brobbey-terugkeer

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 december 2021 – Valentijn Driessen is bang dat Ryan Gravenberch ook transfervrij de deur uitloopt bij Ajax. De middenvelder ligt nog tot medio 2023 vast in Amsterdam, maar de gesprekken over de verlenging zijn nog niet begonnen. Dat vertelde zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zondagavond.

"Ik vind het opvallend dat het totaal stilligt. Een maand geleden hadden ze het nog over een contractverlenging. Dit is dus de volgende", vertelt Driessen bij Voetbalpraat op ESPN. Hij doelt daarmee op een mogelijk transfervrij vertrek, zoals Brian Brobbey afgelopen zomer gratis vertrok naar RB Leipzig. Noussair Mazraoui lijkt overigens ook in die situatie te komen. De Marokkaanse vleugelverdediger wordt net als de andere twee spelers bijgestaan door Raiola, maar hij komt er niet uit met de Amsterdamse club.

"Er is niets mis mee als een zaakwaarnemer het hoogste salaris wil hebben voor zijn speler", haakt Kenneth Perez in. "Alleen je weet dat het risico is. Een club kan 'nee' zeggen. Dan ga je dus weg. Dan is het buitenland het enige alternatief. De ene speler is daar klaar voor, maar dat is niet bij ze allemaal het geval. Brobbey was er bijvoorbeeld niet klaar voor."

Lees ook: Telegraaf onthult 'opmerkelijke constructie' voor transfer Brobbey

De spits wist bij Leipzig nooit onomstreden te worden en lijkt nu op de weg terug naar Amsterdam. Het lijkt om een huurdeal te gaan, zonder optie tot koop. "Die jongen was daar doodongelukkig en Ajax heeft er alles aan gedaan om hem terug te halen. Dat vind ik wel opvallend. Het is wel bijzonder dat je iemand terughaalt die je de rug heeft toegekeerd. De sympathie van Marc Overmars lijkt zo groot te zijn voor Brobbey dat hij alles in het werk heeft gesteld om hem terug te halen."

Reacties

gerelateerd