Bayern krijgt Haaland-advies: "Ben er niet van overtuigd"

Bayern krijgt Haaland-advies: "Ben er niet van overtuigd"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 december 2021 – Karl-Heinz Rummenigge ziet Erling Haaland niet graag naar Bayern München komen. De voormalig directeur van de club denkt dat de Noorse aanvaller qua speelwijze niet bij de Duitse topclub past. Ondanks dat Robert Lewandowski de dertig al gepasseerd is, kan hij nog een aantal jaar mee op topniveau. Althans, dat is de mening van de oud-preses.

"Lewandowski past honderd procent in dit team. Ik zal heel eerlijk zijn: Haaland is een supertalent, hij is echt heel goed, maar ik ben er niet helemaal van overtuigd dat zijn manier van voetballen past bij dit team", vertelt Rummenigge bij Sport BILD. "Natuurlijk is er een verschil in leeftijd, daar moet de club rekening mee houden. Aan de andere kant ken ik het lichaam van Robert redelijk goed. Ik weet dat hij nog twee of drie jaar op dit niveau kan leveren."

Haaland en zijn ploeggenoten vlogen uit de Champions League na de groepsfase. Rummenigge vindt dat teleurstellend, aangezien de ploeg in een relatief makkelijke poule zat. De club uit Dortmund werd gekoppeld aan Ajax, Sporting Portugal en Besiktas. Daarin eindigde het team als derde. "Ze leker best tevreden met de loting, maar na zes wedstrijden waren ze uitgeschakeld. Dat is natuurlijk heel teleurstellend. Het toernooi begint eigenlijk pas na de groepsfase. Ze hadden het in deze groep moeten halen."

Bayern München ging wel door in het toernooi. De ploeg uit Beieren werd eerste in een groep met Benfica, FC Barcelona en Dynamo Kiev. "Ik wil jullie er graag aan herinneren dat alleen Bayern nog over is van de Duitse clubs", besluit Rummenigge. In de competitie doet Der Rekordmeister het ook veel beter dan de concurrenten. Het gat met nummer twee Dortmund is nu al opgelopen tot negen punten.

Reacties

gerelateerd