Leonardo snapt niets van Messi-kritiek en blijft hopen op Mbappé

20 december 2021, 21:49

Paris Saint-Germain-directeur Leonardo snapt niets van de kritiek op Lionel Messi. De aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van Barcelona naar Parijs, maar heeft daar zijn beste kant nog niet laten zien. Desondanks is de Argentijn onomstreden voor de bestuurder.

"Als je over Messi klaagt, doe je dat omdat je niets van voetbal begrepen hebt. Je kunt niet twijfelen. Kijk maar naar zijn cijfers in zijn eerste zes maanden, het is ongelooflijk", aldus Leonardo in gesprek met Europe1. Messi was in vijftien optredens goed voor zes goals en vijf assists. "Hij is enorm beslissend. Wij hebben hem ook niet gehaald om te pronken. Wij hebben hem gehaald om beter te worden. Messi kan wedstrijden beslissen. Dat heeft hij dit seizoen al laten zien."

Messi krijgt veel kritiek omdat hij in een wedstrijd vaak wandelt over het veld. "Waarom zou hij ineens twaalf kilometer moeten rennen? Hij speelt al twintig jaar hetzelfde", aldus Leonardo. "Dat hij zich zo makkelijk aanpast, komt omdat hij een genie is. Hij bracht twintig jaar door bij één plek en binnen drie dagen was hij ineens speler van ons. Het was voor hem een grote verrassing."

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé krijgt ook de complimenten van de directeur. "Hij is dit seizoen nog beter dan vorig seizoen. Mensen denken dat ik dat zeg omdat we met hem willen verlengen, maar dat is het niet. Natuurlijk willen we hem graag voor de club behouden, maar dit zeg ik ook zonder het clubbelang", aldus Leonardo. De Franse aanvaller is aan het einde van het seizoen transfervrij en wordt veelvuldig gelinkt aan Real Madrid, maar ook een langer verblijf in Parijs is nog niet helemaal uitgesloten.

De bestuurder houdt dan ook hoop op een nieuwe verbintenis voor de aanvaller. "Wij hopen natuurlijk dat hij zijn hele leven hier speelt, maar we moeten zijn keuzes ook accepteren. Ik denk dat we een goede kans maken dat hij zijn contract verlengd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen