'Toornstra en Feyenoord akkoord over nieuw contract'

20 december 2021, 18:32

Feyenoord gaat het contract van Jens Toornstra verlengen. De middenvelder is dit seizoen de aanvoerder van de Rotterdamse club en blijft dus nog langer actief in De Kuip. Zijn contract loopt komende zomer af, maar hij gaat een nieuwe verbintenis tekenen 'voor de korte termijn'.

Dat meldt Feyenoord Transfermarkt. Toornstra kwam in 2014 over van FC Utrecht. Hoewel hij in Rotterdam niet altijd onomstreden was, knokte hij zich steeds weer terug in het elftal. Onder Slot heeft dat zelfs geleid tot de aanvoerdersband. Dit seizoen kwam hij in alle zeventien Eredivisiewedstrijden in actie, waarbij hij slechts twee keer als invaller binnen de lijnen kwam. Het geeft maar aan hoe belangrijk hij gemaakt is onder Slot.

Met Feyenoord wist hij de landstitel te winnen en twee keer de beker. Inmiddels speelde hij 291 wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij 63 keer scoorde en 57 keer de aangever was bij een doelpunt. In een interview met De Volkskrant liet de middenvelder onlangs al weten dat hij nog veel meer duels wilde spelen voor de club. "Het zou mooi zijn als ik qua aantal gespeelde wedstrijden voor Feyenoord in een mooi rijtje kom."

Waar Toornstra de afgelopen jaren vooral op het middenveld stond, heeft hij onder Slot vaak een rol als zwervende middenvelder, die op papier als rechtsbuiten staat opgesteld. Dat heeft alles met Alireza Jahanbakhsh te maken, die sinds zijn komst tegenvalt. De nieuwe plek van de routinier betekent dat er op het middenveld een plaats is vrijgekomen voor Fredrik Aursnes. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen