Vitesse furieus op Nijhuis: "We zijn daar beroofd"

20 december 2021, 18:56

Bas Nijhuis heeft met zijn optreden kwaad bloed gezet bij Thomas Letsch. De Duitse coach van Vitesse was niet te spreken over de arbiter, die volgens hem in de fout ging tijdens de ontmoeting tussen Vitesse en Sparta. De Arnhemmers morsten mede door het besluit van Nijhuis en zijn assistenten twee punten: de wedstrijd eindigde in 2-2.

Letsch vond dat Vitesse een strafschop verdiende na een tackle van Tom Beugelsdijk op Loïs Openda, maar Nijhuis en later de VAR zagen er niets in. Toch zorgde dat besluit voor veel verontwaardiging, aangezien de verdediger van Sparta alleen Openda raakte en de bal niet meer in de buurt was. "Het gaat mij niet zozeer om de arbiter, maar om de naleving van de regels. In combinatie met de VAR, de videoscheidsrechter", aldus Letsch tegen het Algemeen Dagblad.

Letsch snapt er niets van dat zijn ploeg geen penalty kreeg. "Ik heb de situatie later gezien. Dan is het echt duidelijk dat het een strafschop is. Als de arbiter dat dan niet ziet, hebben we de VAR. Dat die combinatie dit niet ziet en ook niet optreedt, is onvoorstelbaar. Wij hebben niet goed gevoetbald. Dat staat voorop. Maar we hadden gewoon een strafschop moeten krijgen. We zijn daar beroofd."

Letsch herinnert zich nog een fout van Nijhuis tijdens de vorige ontmoeting tussen Sparta en Vitesse, toen Adil Auassar eigenlijk een strafschop tegen had moeten krijgen. "Toen was er een duidelijke handsbal. Gaf Nijhuis ook al geen strafschop voor. Fouten maken we allemaal, wij ook. Maar de regels naleven is wel belangrijk. Dit is een nieuwe, grote fout. Dat zijn wel kostbare missers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen