Nederlanders onder vuur: 'Luuk vernederd, twijfels over Frenkie'

20 december 2021, 16:36

De situatie van het Nederlandse kamp bij FC Barcelona is zorgwekkend. Daar pakt het Spaanse Diario AS maandagochtend mee uit. De nieuwe coach Xavi heeft met Luuk de Jong, Sergiño Dest, Frenkie de Jong en Memphis Depay de beschikking over vier Nederlandstalige spelers, maar zij liggen allemaal onder vuur in Camp Nou.

Frenkie de Jong zou een van de grote sterren moeten zijn bij het kwakkelende FC Barcelona, maar slaagt er slechts zelden in om zijn klasse te etaleren. De middenvelder is volgens de Spaanse krant na zijn mindere fase zelfs niet meer onomstreden. Xavi geeft sowieso de voorkeur aan Gavi en zijn oud-ploeggenoot Sergio Busquets. De Jong moet concurreren met Riqui Puig en de momenteel geblesseerde Pedri voor de derde plek op het middenveld.

Naamgenoot Luuk de Jong staat er eveneens niet goed op bij de coach. De spits werd volgens de krant dit weekend vernederd nadat hij opnieuw op de bank begon. Ferran Jutglá begon tegen Elche (3-2 zege) voor het eerst in de basis en werd na rust vervangen door Nico Gonzalez, uitgerekend een middenvelder. De Jong lijkt komende winter te mogen vertrekken, net als Sergiño Dest. De Amerikaanse Nederlander valt enorm tegen en moet in de transferwindow voor wat miljoenen op de bankrekening gaan zorgen.

Ook Memphis kan rekenen op de nodige kritiek. De aanvaller is dit seizoen wekelijks vaste waarde en daar lijkt geen verandering in te komen, maar Xavi is nog altijd niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Barça hoopt de komende maanden te shoppen voor een nieuwe aanvaller, die de plek van Memphis moet gaan overnemen. Barça kwakkelt ook onder Xavi en bezet slechts de zevende plaats in La Liga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen