Flekken knipoogt naar Van Gaal met indrukwekkende statistiek

20 december 2021, 16:10

Mark Flekken heeft een bijzonder sterke eerste seizoenshelft achter de rug. De doelman van SC Freiburg is volop in de race voor een felbegeerd Champions League-ticket en speelt daar vooralsnog een hoofdrol in. De doelman, die de laatste interlandperiode al bij de selectie van het Nederlands elftal zat, overlegt indrukwekkende cijfers.

Na de 2-1 overwinning op Bayer Leverkusen ging Freiburg met een uitstekend gevoel de winterstop in. Met zestien tegengoals is hij de leider van de minst gepasseerde verdediging in de Bundesliga: alleen Bayern München slaagde erin om net zo weinig tegentreffers te incasseren. Het verschil met nummer twee Borussia Dortmund is enorm: de ploeg van Donyell Malen moest al 26 keer vissen.

Zonder Flekken had Freiburg er waarschijnlijk een stuk minder goed voorgestaan. De sluitpost voorkwam met zijn reddingen volgens Opta liefst 5,4 doelpunten, meer dan alle andere keepers in de Duitse competitie. Bayern München-keeper Manuel Neuer staat niet eens in de top vijf. Manuel Riemann, die voor VfL Bochum keept, staat tweede op de ranglijst met 4,5 voorkomen tegentreffers.

Flekken solliciteert met zijn indrukwekkende cijfers naar zijn officiële debuut onder de lat van het Nederlands elftal. Flekken zat al bij de selectie, maar moet in de pikorde vooralsnog Justin Bijlow en Jasper Cillessen voor zich dulden. Ook Tim Krul en Joël Drommel staan nog altijd op de lijst van bondscoach Louis van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen