Telegraaf onthult 'opmerkelijke constructie' voor transfer Brobbey

20 december 2021, 15:48

Het lijkt erop dat Brian Brobbey hard op weg is naar Ajax. De negentienjarige spits vertrok afgelopen zomer transfervrij uit Amsterdam naar RB Leipzig, waar hij na een halfjaar alweer wil vertrekken. Ajax is bereid hem uit zijn lijden te verlossen en is inmiddels al dichtbij een definitief akkoord. De Amsterdammers bereiden een opmerkelijke constructie voor.

Dat meldt De Telegraaf journalist Mike Verweij in de podcast van de krant. Brobbey was zondagavond al in Amsterdam om een terugkeer te bespreken en heeft inmiddels bij RB Leipzig zijn vertrek aangekondigd. Momenteel wordt het papierwerk in orde gemaakt en is de transfer bijna rond. Alleen details scheiden hem nog van een terugkeer. "Ik denk dat de kans 98 procent is dat het doorgaat", aldus Verweij.

De clubwatcher weet dat de spits dolgraag terug wil naar Ajax. "Hij loopt met zijn ziel onder zijn arm, dat beseft Leipzig ook. Hij wilde al eerder op zijn knietjes terug naar Amsterdam." Brobbey kwam dit seizoen, vooral als invaller, tot negen optredens in de Bundesliga. Daarin was hij nog niet trefzeker. Ook in vier optredens in de Champions League scoorde hij niet.

Ajax is vooralsnog alleen van plan om Brobbey op huurbasis naar Amsterdam te halen, weet Verweij. Eerder werd nog gesproken over een huurdeal met koopoptie. De krant noemt het een 'opmerkelijke constructie'. "Maar misschien gebruiken ze de komende maanden om alsnog tot een koop te komen." Ajax neemt zijn volledige maandsalaris voor haar rekening.

Lees ook: Gesprekken Leipzig en Ajax over transfer Brobbey bevestigd

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen