Vitesse trots na 'bizarre situatie': "Internationaal op de kaart"

Vitesse trots na 'bizarre situatie': "Internationaal op de kaart"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 december 2021 – Vitesse heeft zich nu ook officieel verzekerd van overwintering in de Conference League. De Arnhemmers versloegen NS Mura in de laatste groepswedstrijd, maar moesten lang wachten op duidelijkheid over de afgelaste wedstrijd van Tottenham Hotspur. Omdat de UEFA er niet in slaagde om een nieuwe speeldatum te vinden, werd de wedstrijd omgezet in een regelmentaire nederlaag. Vitesse is opgelucht na het besluit.

Dat betekent dat Vitesse dus als nummer twee van de Conference League-poule naar de volgende ronde gaat. "Het was een bijzondere en lastige situatie, waarin wij een ander besluit moeilijk te verkroppen hadden gevonden", laat algemeen directeur Pascal van Wijk weten op de clubwebsite van Vitesse. "De afgelopen elf dagen waren natuurlijk bizar. Normaal gesproken weet je na een wedstrijd of een competitie direct waar je aan toe bent, maar nu was er sprake van een onwerkelijke situatie."

Lees ook: Coëfficiëntenlijst Nederland: dit betekent de overwintering van Vitesse

Van Wijk is blij dat zijn ploeg eindelijk duidelijkheid heeft. Tijdens de loting zaten Vitesse en Spurs nog samen in de koker. "We zijn blij dat de bevestiging nu is gekomen, al blijft het uiteraard een vreemd einde van de groepsfase. Daarnaast zou er in theorie nog een beroep kunnen volgen, al lijkt dat op basis van de eerste signalen niet te gaan gebeuren."

Vitesse verzekerde zich zodoende voor de eerste keer in de clubhistorie voor Europese overwintering. "Een prestatie waar eenieder met een geel-zwart hart enorm trots op mag zijn. Het is bovendien een enorm compliment aan onze spelers en staf. Vitesse staat internationaal op de kaart. We hebben dit seizoen uitgesproken dat we geloven in meer en hebben daad bij deze woorden gevoegd."

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd