Dit betekent ECL-overwintering Vitesse voor coëfficiënt Nederland

Dit betekent ECL-overwintering Vitesse voor coëfficiënt Nederland

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 december 2021 – Vitesse kreeg maandag te horen dat het voor het eerst in de clubgeschiedenis Europees overwintert. De Arnhemmers worden door de UEFA toegalaten tot de tussenronde van de Conference League, omdat er geen inhaaldatum kan worden gevonden voor de afgelaste ontmoeting tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes.

Met de tweede plaats in de Conference League-groep haalt Vitesse een bonuspunt binnen voor Nederland op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Gedeeld door de vijf Nederlandse deelnemers houdt dit in dat we ook nog eens 0,2 punt extra mogen bijschrijven. Daardoor wordt de voorsprong op Portugal voor de cyclus 2018-2023 weer een beetje groter.

Met de overwintering van Vitesse, weten we nu dat Nederland na de winterstop met alle vijf deelnemende teams nog is vertegenwoordigd in Europa. De laatste keer dat dit gebeurde was in het seizoen 2004/05. Toen het ging om Ajax, AZ, Feyenoord, SC Heerenveen en PSV. Het bleek uiteindelijk een knaljaar voor het Nederlandse voetbal: PSV werd in de halve finales van de Champions League uitgeschakeld door AC Milan, AZ haalde op een seconde na de finale van de UEFA Cup. De Alkmaarders werden op uitgoals verslagen door Sporting Portugal.

Lees ook: UEFA besluit: Vitesse overwintert officieel in Conference League

Nederland staat op de coëfficiëntenlijst van de UEFA op de zesde positie met 41.600 punten. Portugal volgt met 40.383 punten en is na de winterstop nog met vier clubs actief in Europa: Benfica en Sporting Portugal in de Champions League, Braga en FC Porto in de Europa League.

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd