Van der Vaart kritisch op Kökcü: "Denkt dat hij beter is dan hij is"

20 december 2021, 12:33

Als het aan Rafael van der Vaart en Theo Janssen ligt, gaat Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü simpeler voetballen. Dat zeggen de oud-voetballers en tevens analisten in de voetbaltalkshow Studio Voetbal van de NOS.

Kökcü is ook dit seizoen basisspeler bij Feyenoord en mocht daarom ook in de met 0-2 verloren Klassieker tegen Ajax starten. Van der Vaart vond Kökcü in die wedstrijd niet erg overtuigend. "Ik denk dat Kökcü denkt dat hij veel beter is dan dat hij werkelijk is", is de oud-Ajacied van mening. Dat wil niet zeggen dat Van der Vaart Kökcü niet belangrijk voor Feyenoord vindt. "Ik vind het ook een goede speler, maar hij heeft zó veel slordigheden in zijn spel."

 

Van der Vaart vindt dat de Turks international met beide benen op de grond moet blijven staan. "Hij voelt zich echt de man daar. Ik vind dat jammer, want ik geloof wel in zijn kwaliteiten. Ik zie het bij Ryan Gravenberch ook. Ze gaan een beetje geloven dat ze er al zijn. Maar ze moeten juist simpel spelen, dan kunnen het hele goede spelers worden." Janssen kon zich wel vinden in de kritiek van zijn collega-analist. "Het is de kwaliteit van Kökcü om simpel te spelen en zo het spel te versnellen. Maar zodra hij gaat lopen met de bal, gaat het bijna altijd verkeerd. Hij moet gewoon simpel spelen en dan heeft hij echt wel waarde."

Lees ook: Kökcü wil seizoen afmaken bij Feyenoord: "Zijn ergens mee bezig"

Kökcü ontbrak dit seizoen nog niet bij Feyenoord in competitieverband. De afgelopen transferwindows werd de middenvelder aan diverse clubs gelinkt. Afgelopen week liet de Turk echter weten niet bezig te zijn met een overstap en graag het seizoen bij Feyenoord te willen afmaken. Kökcü heeft in De Kuip nog een contract tot de zomer van 2025.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen