Frenkie de Jong ongelukkig in Barcelona: "Gelatenheid op gezicht"

20 december 2021, 10:30

Ronald de Boer ziet dat Frenkie de Jong momenteel niet gelukkig is bij FC Barcelona. De Oranje-international werd zaterdag tijdens de nipe (3-2) zege op Elche CF naar de kant gehaald door trainer Xavi. De Catalanen wisten de wedstrijd pas in de slotfase te winnen.

"Je kon die gelatenheid op zijn gezicht zien; ik ben niet happy hier. Vorig jaar liepen ze met hem weg, toen was het een geweldenaar. Zo snel gaat het in het voetbal", begint De Boer bij Rondo. De oud-voetballer droeg in zijn loopbaan ook het shirt van FC Barcelona en weet dus hoe lastig het is om te dealen met de verwachtingen in Spanje en de kritieken in de media.

 

Marco van Basten, die ook was aangeschoven bij de voetbaltalkshow van Ziggo Sport, sluit niet uit dat De Jong de deur van Camp Nou binnenkort achter zich dichtrekt. En dat geldt misschien nog wel voor meer spelers die van buitenaf zijn gehaald. "Doordat ze een keuze hebben gemaakt voor de jeugd, krijg je dat gevoel een beetje. Je hebt best kans dat ze langzaam afscheid nemen van dat gedeelte."

Lees ook: Vader Frenkie de Jong reageert op geruchten over vertrek bij Barca

Ruud Gullit heeft ook wel een idee waarom De Jong momenteel niet in zijn meest gelukkige fase oogt. Het zou Barcelona dus - zeker gezien de penibele financiële situatie waarin de club verkeert - niet slecht uitkomen als grote clubs voor de Nederlander gaan aankloppen. "Je moet wel beter zijn dan wat je hebt, maar Frenkie brengt misschien ook nog wel wat op." De Jong staat in Camp Nou nog tot 2026 onder contract, dus de oud-Ajacied zou bij een vertrek heel wat geld in de kassa van Barcelona kunnen brengen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen