Basisdebutant Xavi Simons noteert geen monsterscore met PSG

19 december 2021, 23:06

Xavi Simons heeft zijn debuut in de basis bij Paris Saint-Germain opgeluisterd met een overwinning. De Franse grootmacht had geen kind aan vijfdedivisionist SC Feignies, dat zoals verwacht werd uitgeschakeld in de 32ste ronde van de Franse beker. PSG boekte een 0-3 overwinning. Simons kreeg na afloop veel complimenten over zijn optreden.

Grote man aan de kant van de Fransen was Kylian Mbappé, die tegen het nietige Feignies gewoon aan de aftrap verscheen. Na zestien minuten opende hij de score vanaf elf meter, terwijl hij kort na rust voor de 0-3 zorgde. Mbappé scoorde op aangeven van Colin Dagba, die dankzij een fraaie combinatie met Simons in staat werd gebracht om de assist te verzorgen.

Omdat ook Mauro Icardi raak schoot vanaf elf meter, voorkwam Paris Saint-Germain al vroeg een gigantische deceptie. Bij de Franse grootmacht ontbrak de geblesseerde Neymar nog altijd. Ook Lionel Messi zat niet bij de wedstrijdselectie. Nederlands elftal-sterspeler Georginio Wijnaldum begon op de bank en bleef daar ook negentig minuten zitten.

Simons startte als valse rechtsbuiten tegen Feignies en maakte veel indruk met zijn optreden. De achttienjarige middenvelder maakte pas voor de derde keer zijn opwachting namens de Franse topclub. Vorig seizoen debuteerde hij namens PSG in het bekertoernooi, terwijl hij aan het einde van het seizoen voor het eerst minuten maakte in de Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen