Schmidt trots op PSV: "Wij verdienen het om bovenaan te staan"

19 december 2021, 19:55

Roger Schmidt denkt dat het terecht is dat zijn PSV halverwege de competitie op de eerste plek staat. De Eindhovenaren wonnen met 1-4 bij RKC Waalwijk en gingen achtervolger Ajax weer voorbij op de ranglijst. De oefenmeester ging ook nog in op de situatie van Cody Gakpo.

"Het is goed om op dit moment bovenaan te steun, ik ben trots op mijn team", aldus Schmidt voor de camera van ESPN. "We hebben een goede eerste seizoenshelft achter de rug en verdienen het om op de eerste plek te staan. Nu gaan we proberen om donderdag weer drie punten te pakken. Nadat we de wedstrijd vandaag op slot hadden gegooid, begonnen we teveel aan onszelf te denken in plaats van het team."

Aanvoerder Gakpo stond in Waalwijk opnieuw in de punt van de aanval. De Oranje-international liet weten liever vanaf de linkerkant te spelen. "Hij is nog niet op zijn top niveau. Ik moet zorgen dat het team goed speelt en zich ontwikkelt. Voor Cody is er nog veel om te leren en hij is dus nog niet klaar. Daar hoort ook bij dat hij soms op een andere positie speelt. Dat is belangrijk voor alle spelers", aldus Schmidt over zijn captain.

PSV kende een zorgeloze avond in het Mandemakers Stadion. Door een doelpunt van Yorbe Vertessen stonden de bezoekers halverwege op een 0-1 voorsprong en na de thee zorgde Gakpo, Vertessen en Philipp Mwene voor een 0-4 tussenstand. De ere-treffer van Jens Odgaard kon RKC niet meer helpen. PSV heeft een puntje meer dan Ajax en sluit het kalenderjaar donderdag af in het eigen Philips Stadion. Daar komt Go Ahead Eagles op bezoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen