Gakpo liever niet in de spits: "Dat weet de trainer ook"

19 december 2021, 19:44

Met Cody Gakpo in de punt van de aanval heeft PSV een overtuigende 1-4 overwinning geboekt in de Eredivisie. De Eindhovenaren rekenden eenvoudig af met RKC Waalwijk. Gakpo stond op een voor hem niet vertrouwde positie en heeft duidelijk de voorkeur om ergens anders te spelen.

De linksbuitenpositie heeft namelijk zijn sterke voorkeur. "Ik speel liever op links en dat weet de trainer ook", vertelde de aanvaller na afloop aan ESPN. "Hij is soms aan het schuiven. Als ik in de spits moet spelen, dan sta ik daar. Daar kan ik me namelijk ontwikkelen en meer allround worden. Maar links is mijn favoriete plek. Na mijn blessure is het altijd fijn om op mijn vertrouwde plek te spelen."

Toch boekte hij een klinkende overwinning op bezoek bij provinciegenoot RKC Waalwijk. "Het was niet makkelijk, dus we moesten gefocust zijn en ons best doen. Uiteindelijk leek het door de stand makkelijk, maar het was eigenlijk best zwaar. We maakten niet de juiste beslissingen op de juiste momenten, daarmee maakten we het onszelf moeilijk."

PSV heroverde dankzij de overwinning op RKC de koppositie in de Eredivisie. De Eindhovenaren pakten de plek daarmee terug van Ajax, dat na de winst in de Klassieker voor even bovenaan stond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen