Kompany woest na racisme in Brugge: "Ontgoocheld naar huis"

19 december 2021, 18:00

De wedstrijd tussen Club Brugge en RSC Anderlecht is zondagmiddag ontsierd door racistische spreekkoren. De spelers en stafleden van de bezoekers werden in het Jan Breydel Stadion onheus bejegend. Trainer Vincent Kompany reageerde na afloop woedend op het gedrag.

"De wedstrijd is onbelangrijk", vertelde Kompany bij Eleven Sports. "Ik ga ontgoocheld naar huis en ben teleurgesteld. Mijn spelers, staf en ikzelf zijn de hele wedstrijd uitgescholden voor bruine apen en wat dan ook. Ik heb het daar heel moeilijk mee. We zijn hier met mensen die heel veel gegeven hebben voor dit land en gewoon komen voetballen. We willen de mensen iets geven. Voor mij is de wedstrijd dus onbelangrijk. Ik wil gewoon naar huis."

Kort na de wedstrijd, die overigens in een 2-2 gelijkspel eindigde, kwam Club Brugge al met een statement. Via [a,https://twitter.com/ClubBrugge/status/1472592997921570827,_blank,Twitter] liet de regerend landskampioen weten de acties te veroordelen. "Club Brugge, zijn supporters, staf, spelers, medewerkers en bestuur veroordelen ten strengste elke vorm van racisme. Deze enkelingen zijn niet representatief voor de waarden en normen van onze Club en hebben geen enkele plaats in Jan Breydel."

Duisburg - Osnabrück gestaakt vanwege racisme

Ook in Duitsland was het eerder vandaag 'raak'. De wedstrijd in de 3. Bundesliga tussen MSV Duisburg en VfL Osnabrück werd na ruim een half uur spelen bij een 0-0 tussenstand gestaakt. Reden daarvoor was het feit dat Osnabrück-speler Aaron Opoku te maken kreeg met racistische spreekkoren. De scheidsrechter van dienst besloot daarop de wedstrijd te staken. Uiteindelijk werd het treffen tussen Duisburg en Osnabrück niet meer hervat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen