Hoofdrol voor Nederlanders in topper Club Brugge en Anderlecht

19 december 2021, 15:25

Club Brugge en RSC Anderlecht hebben zondagmiddag dure punten laten liggen in de Belgische titelstrijd. In een Nederlands getinte topper bleef het na een interessante slotfase 2-2. Zodoende profiteert koploper Union Sint-Gillis, dat inmiddels zes punten voorsprong heeft op achtervolger Brugge.

In het Jan Breydel Stadion verschenen liefst vier Nederlanders aan de aftrap. Bij de thuisploeg mochten Noa Lang en Ruud Vormer in de basis beginnen, terwijl Bas Dost genoegen moest nemen met een plekje op de reservebank. Aan de zijde van de bezoekers uit Brussel stonden Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee in de basiself. Zirkzee kon zijn stempel echter niet drukken en werd in de rust naar de kant gehaald.

Op dat moment had Lang zich laten gelden namens Brugge. Na negen minuten spelen kwam de gastheer namelijk al op voorsprong via Charles De Ketelaere. De talentvolle aanvaller werd op fantastische wijze weggestuurd door Lang en bleef oog in oog met doelman Hendrik Van Crombrugge kalm. Met die 1-0 voorsprong ging Brugge aan de thee, maar in het tweede bedrijf ging het helemaal mis voor de regerend landskampioen.

In de laatste twintig minuten leek Anderlecht namelijk met de punten terug naar Brussel te gaan. Francis Amuzu verzorgde de gelijkmaker en niemand minder dan Hoedt zette de bezoekers zelfs op een 1-2 voorsprong. Dat bleek een wake up call voor Brugge, dat diep in de tweede helft nog op gelijke hoogte kwam dankzij Hans Vanaken. Door de puntendeling heeft Brugge zes punten achterstand op Union, terwijl Anderlecht elf punten achter de koploper staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen