Cambuur laakt arbitrage na rode kaart: "Dan voel je het niet aan"

19 december 2021, 15:07

Cambuur verloor zondagmiddag met 1-2 van sc Heerenveen en speelde door een directe rode kaart voor Doke Schmidt lange tijd met tien man. De verdediger was het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie, zo liet de geboren Fries na afloop weten.

"Ik wil het duel aangaan en merk dat ik hem raak", aldus Schmidt tegenover ESPN. "Daarna zeg ik meteen sorry en ik had verwacht een gele kaart te krijgen. Toen schrok ik dat het rood was. Ik heb de beelden gezien en bleef bij een gele kaart. Een overtreding maken is nooit handig, maar het was vroeg in de wedstrijd. Als je de wedstrijd aanvoelt, denk ik dat het geen rode kaart was. Maar het is duidelijk dat Makkelie daar anders over dacht."

Bekijk ook: Discutabele rode kaart: Schmidt na 12 minuten al weggestuurd

Na de rode kaart knokte Cambuur zich terug in de wedstrijd, maar in de slotfase werd alsnog verloren. "De rest van de eerste helft heb ik niet gezien, ik moest even rust nemen. De tweede helft heb ik in de catabomben gestaan. Ik kreeg wel mee dat het gelijk werd en kan alleen maar zeggen dat ik trots op de jongens ben. Ze hebben het echt goed gedaan, maar helaas nul punten. Ik verwijt het mezelf dat ik rood pak. Ze krijg het daardoor lastiger en ik ben er om ze juist te helpen. Dat doe je op zo'n moment niet, al ben ik het niet eens met de beslissing."

Ook aanvoerder Erik Schouten vindt dat Makkelie geen al te beste beurt maakte in Leeuwarden. "We pakken al snel een rode kaart, maar ik heb de beelden nog niet gezien. In deze derby weet je dat het af en toe wat harder gaat dan normaal en in mijn ogen voel je het dan niet lekker aan. Het is sowieso raar dat hij het moment niet heeft teruggekeken. Een matige scheidsrechter vandaag, maar we hebben hard gewerkt. Het is doodzonde, we hadden het publiek buiten het stadion graag willen belonen met een overwinning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen