Ajax deelt eerste tik uit aan Feyenoord op Klassiekerdag

19 december 2021, 14:14   Bijgewerkt: 19 december 2021, 14:25

Ajax heeft de eerste slag geslagen op de dag van De Klassiekers. Voordat de mannen om half drie aftrappen, werd in de Eredivisie Vrouwen ook de onderlinge wedstrijd tegen Feyenoord afgewerkt. In Amsterdam op De Toekomst eindigde het duel in 2-0 voor de thuisclub.

De gevierde dame van de wedstrijd was Romée Leuchter. Nadat er in de eerste helft door beide teams niet was gescoord, kreeg Ajax al vroeg in de tweede helft een strafschop. Die was wel besteed aan Leuchter, die met negen goals dit seizoen sowieso al on fire is en alleen Fenna Kalma (FC Twente, maakte ook 2 goals tijdens de 1-9 zege bij Excelsior) voor zich hoeft te dulden op de topscorerlijst van Nederland.

Uit een fraaie steekpass van recordinternational Sherida Spitse verdubbelde de voormalig PSV-speelster niet veel later ook nog de score in het voordeel van Ajax (2-0), waarmee het duel was beslist. De eerste Klassieker dit seizoen tussen de vrouwenteams van Amsterdam en Rotterdam eindigde overigens in Rotterdams voordeel (4-1), waardoor de overwinning enigszins verrassend was.

Naast de overwinning, de eerste Klassiekerslag is de overwinning ook fijn voor Ajax, omdat de koppositie in de Eredivisie vrouwen tussen beide ploegen op het veld stond. Beide ploegen stonden voor dit duel op 22 punten, maar de Amsterdammers - met een wedstrijd meer te spelen - nemen de koppositie alleen in. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen