Treurig: Woudenberg ontbreekt, Heerenveen met rouwbanden

19 december 2021, 12:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Triest nieuws vanuit Heerenveen: Lucas Woudenberg (27) ontbreekt zondagmiddag in de selectie van de bezoekers tijdens de Friese derby tegen SC Cambuur. De vader van de verdediger is na een ziektebed overleden en daardoor zit de linksachter niet bij de wedstrijdselectie. Om die treurige reden zal de ploeg van Johnny Jansen ook met rouwbanden spelen.

Dat heeft de club laten weten. Trainer Jansen was tegenover ESPN zichtbaar geëmotioneel werd toen hij ernaar gevraagd werd. "Vlak voor we giseren de bespreking hadden, kregen we het te horen. Het is met elkaar besproken in de kleedkamer, dan voel je wel wat voor waarde hij heeft en wie Lucas is als mens. Dat raakt iedereen", aldus de oefenmeester over het overlijden van de vader van Woudenberg. 

Woudenberg is de laatste tijd overigens bankzitter bij sc Heerenveen en was sowieso niet in de basisopstelling verwacht. Wel was er een wijziging op de gekozen linkerflank van Jansen, want Tibor Halilovic start hangend vanaf links, Siem de Jong staat op het middenveld en Filip Stevanovic is het slachtoffer van die wisselingen in het elftal.

Bekijk ookGrote rol voor Henk de Jong in Cambuur's derby-video

Bij SC Cambuur staan dezelfde namen op het wedstrijdformulier als vorige week vrijdag tegen Willem II. Midweeks werd er tegen NEC in de KNVB Beker nog gekozen voor behoorlijk wat veranderingen in de basiself, maar de afwezige Henk de Jong en Pascal Bosschaart hebben in de derby wel gekozen voor dezelfde elf spelers.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Hoedemakers, Jacobs, Maulun; Doodeman, Uldrikis, Kallon.

Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Kaib; Joey Veerman, Madsen, Halilovic; Musaba, Henk Veerman, De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen