Raiola gaat mee met Ajax-wens: "Terugkeer Brobbey nu het beste"

19 december 2021, 10:57   Bijgewerkt: 19 december 2021, 11:02

Mino Raiola (54) haalde Brian Brobbey vorig seizoen bij Ajax weg en bracht hem naar RB Leipzig, maar heel succesvol is de stap vooralsnog niet geweest. Desondanks gaat Noussair Mazraoui mogelijk hetzelfde doen. Toch blijft de zaakwaarnemer bij zijn standpunt, dat niet hij de beslissende factor is in het onderhandelingsspel.

"Mijn spelers maken zelf hun keuzes. Ik schets het eerlijke verhaal. Ik zeg: dit betekent een keuze voor Ajax. Dit zijn de mogelijkheden daar, en daar, en daar", legt Raiola uit tegenover het NRC over de transfer van bijvoorbeeld Brobbey. "Natuurlijk voel ik me verantwoordelijk voor zijn situatie, zoals ik ook mans genoeg ben om te zeggen dat ik vind dat hij nu het beste terug kan gaan naar Ajax. Maar de club draagt zelf ook verantwoordelijkheid voor zijn vertrek."

Want met terugwerkende kracht heeft Brobbey geen goede keuze gemaakt. "Achteraf kun je zeggen van niet. Maar dat wist je niet van tevoren. Kijk naar Jude Bellingham, het grootste talent van Engeland, die nu bij Borussia Dortmund speelt. Net als Haaland. Jong vertrekken is niet per definitie slecht", stelt de belangenbehartiger, die weinig kan met het verwijt dat hij heel lang wacht met het verlengen van de contracten van zijn spelers.

Lees ookAjax zet vol in op Brobbey: "Kansen nemen toe"

"De clubs hebben het liefst dat een speler alleen zijn vader meeneemt. Spelers moeten vooral dankbaar zijn. Dan zijn ze bij mij echt aan het verkeerde adres. Bovendien zitten we ook met een regel die het spelers onmogelijk maakt in de eerste drie jaar hun contract op te zeggen", aldus Raiola. "Clubs zijn juist supermachtig. Spelers zijn moderne slaven. Niemand vindt het vreemd dat Ajax 150 miljoen euro verdient aan transfers van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen