'Nauwe relatie tussen Frenkie en Koeman wekte argwaan'

'Nauwe relatie tussen Frenkie en Koeman wekte argwaan'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 december 2021 – Frenkie de Jong (24) werd zaterdagavond onder een fluitconcert naar de kant gehaald bij FC Barcelona. Riqui Puig kwam de middenvelder vervangen, nadat de Nederlander – behalve één weergaloze voetbeweging, zie onder – wederom een teleurstellende wedstrijd had gespeeld tegen Elche. Het wil nog niet vlotten onder de nieuwe trainer Xavi en ook wordt een situatie tussen Ronald Koeman en de voetballer nog besproken in de Spaanse media. 

'Het fluitconcert van Camp Nou was niet alleen de klassieke reactie van ontevredenheid over het spel, maar de ontevredenheid over het zwakke seizoen van de Nederlander tot dusver. Hij heeft zijn potentie van bij Ajax nog niet kunnen invullen', stelt El Mundo Deportivo. 'De komst van Koeman speelde een belangrijke rol bij het verbeteren van de prestaties van Frenkie. Hij kreeg meer aanvallende dreiging, al wekte zijn nauwe band met de coach ook argwaan in de kleedkamer. Inmiddels is de waarheid dat FC Barcelona denkt aan een verkoop van Frenkie, na de doorbraak van Nico, Gavi en eerder al Pedri. Al is de vraag of clubs als Bayern München nog interesse hebben.'

Frenkie kwam ook zaterdagavond niet lekker in zijn ritme en liet bij 2-0 nog een grote mogelijkheid liggen. El Mundo Deportivo noemde zijn optreden dan ook onbeduidend en SPORT zag een 'doffe' Frenkie de Jong. 'Hij liep verloren over het veld. Alle meters die hij loopt, brengen niets productiefs', gaf het medium de Nederlander slechts een vier. Van El Periodico komt er hij er met een vijf ('Hij bracht geen leiderschap of invloed') iets beter af, maar onvoldoende is het nog altijd.

Lees ookXavi ziet talenten uitblinken: "Zij zijn de toekomst van de club"

'Als iemand weet waar de Frenkie de Jong die vorig seizoen half Europa sprakeloos liet is, mag zich melden. Want hij zit verstopt. Hij heeft al een aantal maanden geen goede wedstrijd meer gespeeld', zag 90Min, dat hem slechts een drie gaf. 'De fans vroegen om Nico op het middenveld en terecht.' Het Madrileense AS zag een 'slecht' optreden van de oud-Ajacied. 'Zijn loomheid is meer dan zorgelijk.' Volgens El Desmarque was Frenkie 'een spook' tijdens de wedstrijd. 'Hij speelde geen enkele rol in de cruciale meters rondom het doel.'

Reacties

gerelateerd