Xavi ziet talenten uitblinken: "Zij zijn de toekomst van de club"

18 december 2021, 23:30   Bijgewerkt: 18 december 2021, 23:40

Makkelijk ging het allesbehalve, maar FC Barcelona pakte de punten tegen Elche. Het leverde dan ook gemengde gevoelens op bij Xavi, die wel blij was met de talenten. Zo scoorden Ferran Jutlgà Blanc, Nico González en Gaví de doelpunten voor Blaugrana.

"In de situatie waarin we ons bevinden, zijn dit drie gouden punten", stelt de oefenmeester op de persconferentie. Hij zag een goede eerste helft, waarin de ploeg al snel twee keer wist te scoren. Dat stemde de trainer dan ook meer dan tevreden. "We hadden nog veel meer doelpunten kunnen maken, want we waren superieur. Maar we missen een beetje de vaardigheid om dat te doen."

In de tweede helft werd de voorsprong van twee doelpunten weggegeven. "Twee doelpunten in twee of drie minuten, dat mag niet. Zo moesten we nog diep gaan voor de overwinning. We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt. Puntverlies was niet terecht geweest", vertelt Xavi, die zijn ploeg via een doelpunt van Nico González alsnog de overwinning over de streep zag trekken. Eerder in de wedstrijd had Gaví al gescoord. Het maakte de trainer trots dat de talenten doorslaggevend waren bij de driepunter.

"Gaví was spectaculair. Wat hij laat zien is een grote show. Hij is nu al van onschatbare waarde. Maar niet alleen hij, hoor. We hebben ook Nico, Ronald Araújo, Eric García, Abde Ezzalzouli en Riqui Puig. Dit is een geweldige generatie. Toen ik achttien jaar was, vond ik het spannend om te spelen. Deze jongens hebben een geweldige persoonlijkheid. Zij zijn de toekomst van de club", vervolgt de trainer, die benadrukt dat hij ook blij is met de ouderen in de selectie. "Ik ben tevreden met deze selectie. We hebben een goede mix om verder te groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen