Twente wint simpel in Zwolle en laat PEC nog meer wanhopen

18 december 2021, 22:58

FC Twente heeft zaterdagavond de vierde plek in de Eredivisie overgenomen van FC Utrecht. De ploeg van trainer Ron Jans hoefde in het MAC³PARK Stadion amper moeite te doen om PEC met 1-3 over de knie te leggen. Zodoende gaan de Zwollenaren als hekkensluiter de winterstop in.

Goed nieuws voor PEC-trainer Dick Schreuder was de rentree van aanvoerder Bram van Polen. De 36-jarige verdediger keerde na een hamstringblessure terug in de basis van de Zwollenaren, die sowieso flink gewijzigd aan de aftrap verschenen. Ook Rav van den Berg en Slobodan Tedic mochten namelijk starten. Jans besloot op zijn beurt vier wijzigingen door te voeren. Julio Pleguezuelo, Gijs Smal, Dimitris Limnios en Manfred Ugalde hadden een basisplaats. Mees Hilgers, Jayden Oosterwolde, Daan Rots en Ricky van Wolfswinkel zaten op de bank.

Ugalde maakte het Lamprou vervolgens ook nog lastig met een schot en PEC bleek alleen wat speldenprikjes uit te kunnen delen. Aan de hand van het Servische spitsenduo Tedic en Luka Adzic probeerde de thuisploeg wat te creëren. Zij kwamen echter niet verder dan wat losse flodders van afstand. Vlak voor rust kreeg PEC een nieuwe tik te verwerken. Een zwakke hoekschop van Twente werd door alles en iedereen gemist. Alleen Ugalde stond bij de tweede paal goed op te letten en de huurling van Manchester City werkte de bal met het hoofd tegen de touwen: 0-2.

De tweede helft was amper begonnen of Twente gooide de wedstrijd al op slot. Een afvallende bal viel zomaar voor de voeten van Misidjan, die zijn oude club nog meer pijn deed met een fraaie volley. Na de 0-3 leek Twente het wel prima te vinden en probeerde PEC nog terug in de wedstrijd te komen. Invaller Mustafa Saymak nam het doel van Unnerstall onder vuur, maar zag zijn poging over het doel van de Duitser vliegen. Verder dan dat schot kwam PEC niet meer en Twente kon de wedstrijd op het gemak naar een goed en winnend einde brengen.

Door de overwinning is Twente de nieuwe nummer vier van de Eredivisie. Aanstaande woensdag wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen nummer zeven Utrecht, dat drie punten minder heeft. PEC staat troosteloos onderaan en heeft inmiddels zes punten achterstand op nummer zeventien Sparta. De 'veilige' vijftiende plaats is behoorlijk uit zicht. Het verschil met RKC Waalwijk bedraagt momenteel negen punten. Dinsdag wacht in GelreDome een bezoekje aan Vitesse voor de manschappen van Schreuder.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 5.5; Bram van Polen 5 (56. Mustafa Saymak 5.5), Yuta Nakayama 5, Siemen Voet 5; Eliano Reijnders 5, Mees de Wit 5, Thomas van den Belt 5 (82. Gabrielle Caschili -), Rav van den Berg 5, Rico Strieder 5 (67. Ryan Koolwijk 5); Luka Adzic 5.5 (67. Samir Lagsir 5), Slobodan Tedic 5.5 (82. Gervane Kastaneer -).

FC Twente: Lars Unnerstall 6; Giovanni Troupée 6, Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper, Gijs Smal; Ramiz Zerrouki 6.5 (78. Denilho Cleonise -), Michel Vlap 6 (60. Jesse Bosch ), Michal Sadílek; Virgil Misidjan 7 (60. Václav Cerný 6), Dimitris Limnios 6 (87. Daan Rots -), Manfred Ugalde 6.5 (78. Ricky van Wolfswinkel -).

Man of the Match: Virgil Misidjan

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen