Beker: Ajax weer tegen amateurploeg; ook makkelijke loting PSV

18 december 2021, 22:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De achtste finales van de KNVB Beker zijn na zaterdagavond bekend. Daarin komt Ajax opnieuw een amateurploeg tegen - Excelsior Maassluis - en is het ook voor PSV met Telstar een op papier makkelijk loting. Daarnaast staan er ook enkele interessante Eredivisie-affiches op het programma.

Zo treft FC Twente na het uitschakelen van Feyenoord opnieuw een lastige tegenstander Eredivisie. Het krijgt namelijk bezoek van AZ, dat deze week afrekende met Heracles Almelo. SC Heerenveen neemt het in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles en FC Groningen ontvangt NEC. Vitesse treft in Arnhem de amateurs van DVS '33. NAC Breda - PEC Zwolle en RKC Waalwijk - ADO Den Haag maken de achtste finales compleet. 

Ajax zelf rekende deze week al met 4-0 af met BVV Barendrecht, een ploeg uit de Derde Divisie Zaterdag, en komt nu een Tweededivisionist tegen. Dit is Excelsior Maassluis, de club die afgelopen week nog verraste door met 0-1 te winnen van FC Emmen. PSV versloeg Fortuna Sittard met 2-0 en treft Telstar, dat na verlenging met 5-3 won van SV Spakenburg.

Tijdens de loting werd ook alvast vooruit geloot. Welke tegenstanders bij winst tegenover elkaar staan is nog niet bekend, maar de clubs weten wel al of ze in de kwartfinale thuis of uit zouden moeten spelen. Zowel Ajax (of Excelsior Maassluis) als PSV (of Telstar) lootte een thuiswedstrijd, wat betekent dat de twee topploegen elkaar ook in de kwartfinale nog niet tegen zullen komen. 

Volledige loting

NAC Breda - PEC Zwolle

FC Twente - AZ

Ajax - Excelsior Maassluis (T)

RKC Waalwijk - ADO Den Haag (T)

PSV - Telstar (T)

sc Heerenveen - Go Ahead Eagles

Vitesse - DVS '33

FC Groningen - NEC (T)

De achtste finales zullen worden afgewerkt op 18, 19 en 20 februari. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen