KKD: Excelsior sluit 2021 af met zeer onnodige uitglijder

18 december 2021, 21:59

Bij Excelsior is er volledig uit het niets een einde gekomen aan de uitstekende reeks in de Keuken Kampioen Divisie. De kersverse periodekampioen won vier duels op rij, maar liep zaterdagavond weer eens tegen een zeperd op. Uitgerekend de hekkensluiter, FC Dordrecht, hield de regiogenoot op 1-1. 

Er zullen er maar weinig zijn geweest die in een stunt van Dordrecht geloofden. De Schapenkoppen staan stijf onderaan, verloren de laatste vijf wedstrijden en wonnen in negentien wedstrijden tijd überhaupt pas twee keer. Dit afgezet tegen Excelsior, dat tweede staat in de competitie en zich vorige week nog tot periodekampioen kroonde, maakte dat er maar één duidelijke favoriet aan te wijzen was.

Dit was ook op het veld direct duidelijk. Excelsior had in de eerste helft liefst 73% van het balbezit en bood Dordrecht niet de gelegenheid om überhaupt tot één doelpoging te komen. Het enige probleem: dit overwicht leverde de Kralingers te lang geen doelpunt op. Zo kon Dordrecht de eerste keer dat het überhaupt voor het doel van de tegenstander kwam direct profiteren. Jacky Donkor zette zijn ploeg op een verrassende 1-0 voorsprong.

Zo moest Excelsior plots vrezen voor een nederlaag tegen de hekkensluiter. Want hoewel het spelbeeld na rust hetzelfde was, kwam het maar niet tot scoren. Terwijl de tijd enorm begon te dringen, lukte het in de 87e minuut dan toch eindelijk. Uiteraard was het Thijs Dallinga die, dit keer via een strafschop, belangrijk was voor zijn ploeg. De topscorer maakte alweer zijn 25e treffer en zorgde dat Excelsior in ieder geval een punt pakte. Al zal het geen punt zijn waar de Kralingers heel blij mee zijn, want koploper FC Volendam staat na de eigen overwinning nu drie punten los. 

Lees ook: KKD: Volendam winterkampioen

FC Eindhoven - Roda JC 1-1

Eerder op de dag stond er al een interessante krachtmeting op het programma tussen de nummers acht en zeven van de ranglijst, FC Eindhoven en Roda JC. Die plekken bezetten zij nog altijd, want het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het spektakel zat 'm daarbij in de slotfase: in de 89e minuut leek Patrick Pflücke van elf meter de wedstrijd te beslissen namens Roda, maar in de blessuretijd viel toch nog de gelijkmaker. Het was verdediger Maarten Peijnenburg die met een raak schot een punt wist te redden voor de Eindhovenaren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen