AZ geeft overwinning op Ajax vervolg met zege op tiental Willem ll

18 december 2021, 22:03

AZ heeft met een ietwat geflatteerde 4-1 overwinning op Willem II de drie punten binnenshuis gehouden. In een wedstrijd waar de Alkmaarders veel balbezit hadden, stond de 1-1 stand lang op het scorebord. In de slotfase bezorgde Albert Gudmundsson zijn ploeg met twee goals en een strafschop via de rug van de keeper de winst. Daarmee heeft AZ de zesde overwinning op rij binnen en doet de club weer mee in de subtop.

AZ, dat in uitstekende vorm verkeerde na recente overwinningen op Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam en Ajax, had na een slechte seizoensstart de weg omhoog ingeslagen. Met Willem II troffen ze een ploeg dat een omgekeerd seizoen beleeft. Hun knappe start is inmiddels teniet gedaan door een reeks verliespartijen. In de afgelopen tien wedstrijden wist de ploeg van Fred Grim geen overwinning te boeken. Een uitwedstrijd in Alkmaar was op papier dan ook niet iets waar ze op zaten te wachten, aangezien AZ ze de laatste jaren steeds de baas was geweest in de onderlinge duels.

Ook in deze wedstrijd waren de Alkmaarders heer en meester in de beginfase, wat al vroeg werd beloond. Jesper Karlsson zag Dani de Wit lopen en bereikte hem met een hoge dieptebal, waarna De Wit de bal op zijn beurt uitstekend meenam en Timon Wellenreuther verschalkte. Ook Karlsson zelf was hierna nog twee keer dichtbij een goal, maar beide keren spatte een vrije trap van hem uiteen op de lat. Het eerste half uur veranderde het spelbeeld niet en was AZ dominant, maar daarna werden ze steeds laconieker, waardoor Willem II ook mogelijkheden kreeg.

Dit in slaap sukkelen werd de ploeg al snel fataal. Na een fout van Fredrik Midtsjø werd Elton Kabangu in stelling gebracht om te scoren en hij faalde niet: 1-1. Zo kwam Willem II langszij en kreeg AZ een flinke tik te verwerken. Voor rust veranderde deze stand niet meer. In het tweede bedrijf was het spelbeeld meer in evenwicht en lang kon de wedstrijd nog beide kanten op gaan. Toch bleef het vooral AZ dat aandrong en het meerendeel van het balbezit op zich nam.

Uiteindelijk resulteerde dit ook in een kans voor invaller Gudmundsson, waarbij hij door Nikolaos Michelis aan de arm getrokken werd. Na het interrumperen van de VAR, mocht Gudmundsson aanleggen voor een penalty, die hij via de paal en de rug van Wellenreuther benutte. Daardoor kwam de goal op de naam van de keeper te staan. Ook ontving Michelis een rode kaart na zijn overtreding en moesten de Tricolores de wedstrijd met tien man afmaken.

Hierna kon Willem II niet veel meer inbrengen. In de slotfase zette Gudmundsson zichzelf nog wel twee keer op het scorebord. Na een no-look pass van Tijani Reijnders schoot hij zijn eerste echte goal van de wedstrijd binnen en enkele minuten later schoot hij ook nog de 4-1 langs Wellenreuther. Een hattrick was het dus niet, maar de wedstrijdbal nam Gudmunsson wel mee naar huis. Uiteindelijk was de uitslag geflatteerd, maar zet AZ een uitstekende winstreeks wel voort en doen ze weer mee in de subtop. Voor Willem II is het nog altijd wachten op die gewenste overwinning.

Opstellingen en beoordelingen:*

AZ: Vindahl 6; Witry 6 (61. Gudmundsson 7.5), Hatzidiakos 6, Martins Indi 6, Wijndal 6; Clasie 6.5, De Wit 6.5, Midtsjø 5.5 (43. Reijnders 6); Sugawara 6, Pavlidis 6.5, Karlsson 7.

Willem II: Wellenreuther 6; Owusu 6, Michelis 5, Jenssen 6, Köhn 6; Saddiki 6, Meerveld 6 (81. Wriedt -), Llonch 6 (66. Roemeratoe 6); Nunnely 6 (81. Köhlert -), Kabangu 6.5 (78. Schippers -), Svensson 6.5.

Man of the match: Albert Gudmundsson

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen