Chagrijn blijft bij FC Utrecht: "Hebben het aan onszelf te danken"

18 december 2021, 21:11

Het chagrijn blijft bij FC Utrecht. De Domstedelingen slaagden er niet in om de drie punten mee te nemen op bezoek bij Fortuna Sittard. Het duel eindigde in 2-2. Daardoor hebben René Hake en zijn manschappen van de laatste zes Eredivisiewedstrijden slechts één gewonnen. De trainer kon dan ook niet tevreden zijn.

"Als je gelijkspeelt terwijl je twee keer op voorsprong komt, dan sta je hier met een slecht gevoel", vertelt Hake bij ESPN. "We hebben het aan onszelf te danken. Het was een moeizame wedstrijd in de openingsfase, maar je komt met een goede goal op 0-1. Dan heb je eigenlijk wat je wilt, maar je komt heel snel weer op 1-1. Je geeft te weinig druk op de bal waarna je een overtreding maakt. Uit die vrije trap komt de goal. In de tweede helft pakken we het goed op en hadden we al eerder weer op voorsprong kunnen komen."

Dat lukte ook, maar weer werd de voorsprong weggegeven. "In de fase dat wij de 2-2 tegenkrijgen vergeten we zelf te voetballen. We hebben misschien niet genoeg overtuigen om door te gaan. Misschien is het angst dat het toch weer mis kan gaan", aldus de oefenmeester, die afgelopen week al van een crisis sprak. Die houdt dus nog even aan. "We staan er redelijk tot goed bij, maar we zijn ambitieus. Natuurlijk ben ik nu pissig. We moeten het volledig bij onszelf zoeken. Dit soort wedstrijden moeten wij gewoon winnen."

Mike van der Hoorn

Mike van der Hoorn sluit zich bij de woorden van zijn trainer aan. "Fortuna staat laag geklasseerd en daar moeten wij gewoon van winnen, als je ziet wat voor kwaliteit wij in het team hebben", stelt de verdediger in De Telegraaf, die niet te lang in het negatieve gevoel wil blijven hangen. Hij kijkt liever vooruit. "Woensdag is er weer een nieuwe wedstrijd. We moeten zorgen dat we het een soort van positief gevoel houden, zodat we het kunnen omdraaien. Het is heel belangrijk om tegen FC Twente de eerste seizoenshelft positief af te sluiten en FC Twente is ook een directe concurrent, dus dat wordt een heel belangrijke wedstrijd."

FC Utrecht staat na zeventien wedstrijden op de zesde plaats in de competitie met 28 punten. Het gat met nummer vier Vitesse is slechts drie punten. De ploeg kan zondag nog zakken naar de achtste plaats. Daarvoor moet Cambuur de Friese derby winnen van sc Heerenveen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen