Feest bij Bayern: Malen verliest verrassend met Dortmund

18 december 2021, 20:31

Zonder te spelen, zal de sfeer bij Bayern München opperbest zijn. De ploeg kroonde zich al tot winterkampioen met een 4-0 zege op VfL Wolfsburg. De koppositie is nu nog steviger in handen gekomen door de nederlaag van Borussia Dortmund. Donyell Malen en zijn teamgenoten verloren met 3-2 van Hertha BSC, waar Jurgen Ekkelenkamp mocht starten als hangende linksmidden.

De ploeg uit Berlijn staat in de middenmoot, terwijl de Dortmunders de tweede plaats op de ranglijst bezetten. Maar binnen de lijnen was dat niet te merken. Waar de uitploeg het meeste balbezit had, was de thuisploeg het gevaarlijkst. In de zesde minuut toonde Ekkelenkamp zijn klasse met een prachtige aanname in de vijandelijke zestien, maar zijn schot kon gekeerd worden door keeper Marwin Hitz. Tien minuten later kreeg de Nederlander een opgelegde kans, maar daar wist hij geen raad mee. Daardoor bleef de brilstand op de borden staan.

Een minuut later leek hij alsnog te kunnen juichen, toen ploeggenoot Myziane Maolida de bal tegen de touwen werkte. Maar niet bleek minder waar. De VAR keurde de treffer af wegens buitenspel. Die klap werd nog pijnlijker toen Dortmund op voorsprong kwam via Julian Brandt, die de bal knap over doelman Alexander Schwolow wipte. Na rust keerde de lach echter terug bij de ploeg uit Berlijn. In de vijftigste minuut scoorde Ishak Belfodil de gelijkmaker. Marco Richter schoot de ploeg helemaal op rozen met de tweede treffer van de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd maakte zette hij ook de 3-1 op het scorebord.

Steffen Tigges liet Dortmund nog wel even hopen op een goed resultaat toen hij tien minuten voor het eindsignaal de spanning terugbracht. De spits ronde een voorzet van Raphael Guerreiro af, maar het doelpunt kwam te laat. Daardoor blijven Malen en zijn ploeggenoten achter zonder punten. Concurrent Bayern gaat daardoor nog beter de winterstop in, met negen punten voorsprong.