Vervelende middag voor Nederlanders in de Bundesliga

18 december 2021, 17:24

In de Bundesliga waren zaterdagmiddag weinig Nederlandse successen te vieren. De topclubs kwamen niet in actie, maar wel stonden er vijf andere wedstrijden op het programma. Daar kwamen weliswaar verschillende Nederlanders in actie, maar vrijwel allemaal moesten zij teleurgesteld het veld verlaten.

RB Leipzig - Arminia Bielefeld 0-2

Teleurstelling was er om te beginnen bij Brian Brobbey. Net als zijn achttienjarige landgenoot Solomon Bonnah zat hij het grootste deel van op de reservebank. Daar zag hij hoe het toch al moeizaam draaiende RB Leipzig in eigen huis onderuit ging tegen degradatiekandidaat Arminia Bielefeld. Nota bene met tien man won de nummer een-na-laatst van de Bundesliga met 0-2. Brobbey zelf kwam drie minuten voor tijd nog in de ploeg, maar kon aan de uitslag niets meer veranderen. Zo nam Arminia Bielefeld weer wat verder afstand van hekkensluiter Greuther Fürth en hoeft Leipzig voorlopig niet aan aansluiting met de subtop te denken. 

Greuther Fürth - FC Augsburg 0-0

Greuther Fürth zelf pakte overigens wel een punt - het vijfde van dit seizoen - in de kelderkraker tegen nummer zestien FC Augsburg. Jetro Willems (Greuther Fürth) en Jeffrey Gouweleeuw (Augsburg) stonden beiden negentig minuten op het veld (Justin Hoogma en Nick Viergever zijn nog altijd geblesseerd), maar zagen hun voorhoedes niet tot scoren komen. Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op.

Eintracht Frankfurt - FSV Mainz 1-0

Ook bij FSV Mainz deed er met Jean-Paul Boëtius een Nederlander mee (Jeremiah St. Juste ontbreekt nog altijd wegens een blessure). Hij verscheen aan de aftrap van de tweede helft, nadat thuisploeg Eintracht Frankfurt voor rust op een 1-0 voorsprong was gekomen dankzij Jesper Lindstrom. Die score konden Boëtius en zijn ploeggenoten niet meer omdraaien. Mainz verloor en zakt daarmee verder weg uit de subtop. Eintracht Frankfurt vestigt zich daar juist en klimt naar plek vijf. 

Overige uitslagen

VfL Bochum - Union Berlin 0-1

Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen