Opmerkelijk: Mokhtar (30) op proef bij amateurs IJsselmeervogels

18 december 2021, 15:06

Hij werd in 2013 nog door FC Twente gepresenteerd als grote aanwinst. Ruim acht jaar later duikt Youness Mokhtar op slechts dertigjarige leeftijd op bij de amateurs.

De Nederlandse Marokkaan is op proef bij IJsselmeervogels. Zaterdagmiddag komt de oud-speler van onder andere PEC Zwolle en ADO Den Haag in actie in een oefenwedstrijd tegen Prestige Sports, zo meldt IJsselmeervogels, sinds jaar en dag één van de grootste amateurclubs van het land en bekend vanwege de Spakenburgse derby tegen SV Spakenburg.

Het is nog onduidelijk of Mokhtar een contract hoopt af te dwingen bij IJsselmeervogels, of dat hij bij 'De Rooien' enkel zijn conditie op peil hoopt te houden. Naast FC Twente, ADO Den Haag en PEC Zwolle, droeg Mokhtar ook het shirt van, Stabaek IF, MKE Ankaragücü, Al-Nassr en FC Eindhoven om de schouders. Ook speelde hij in de Major League Soccer, waar hij tot 2020 uitkwam voor Columbus Crew.

Lees ook: Geen club voor Mokhtar: "Denk door mijn Marokkaanse afkomst"

Mokhtar speelde tevens tien jaar in de jeugdopleiding van PSV, maar schopte het in het eerste elftal niet tot speelminuten. In een interview met de NOS liet hij recent nog weten dat hij het idee had dat een van zijn oude clubs hem niet wilden vanwege zijn afkomst. "Als je presteert, ben je het mannetje en loopt iedereen van een voetbalclub met je weg. Als jij later diezelfde club weer nodig hebt, word je als grofvuil behandeld", zei hij daarover.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen