Nagelsmann verklaart opvallende wissel: "Pavard moest naar het toilet"

18 december 2021, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het maakte in Duitsland de nodige tongen los: de opvallende wissel van Benjamin Pavard tijdens Bayern München-VfL Wolfsburg (4-0) vrijdagavond. Op het moment dat coach Julian Nagelsmann een wissel wilde voorbereiden, sprintte de Frans international naar binnen.

Na afloop van de eenvoudig gewonnen Bundesliga-wedstrijd verklaarde Bayern-coach Julian Nagelsmann de opvallende wissel op de persconferentie. Hij wilde – mede door de stand van 3-0 - de negentienjarige Malik Tillman uit het tweede elftal minuten laten maken. Daarvoor zou Nagelsmann Jamal Musiala naar de kant halen, maar tot zijn eigen verbazing liep Pavard dus het veld af. "Mijn Frans is niet al te best, maar ik verstond ik dat hij heel nodig naar het toilet moest."

Omdat Nagelsmann het wel heel lullig vond om Tillman niet in te brengen, besloot de voormalig trainer van Hoffenheim en RB Leipzig om Musiala te laten staan en het talent het veld in te sturen als vervanger van Pavard. "Ik heb nog wel even snel gekeken of Benjamin terug zou komen, maar dat gebeurde niet. Daarom hebben we de wissel veranderd en ach: het pakte niet slecht uit", lachte Nagelsmann, die Musiala de assist zag geven op de 4-0 van Robert Lewandowski.

Lees ook: Schot onderkant lat Dumfries helpt Inter; degradatiezorg Weghorst

Bayern staat er door de ruime zege op Wolfsburg riant voor in de Bundesliga. De ploeg van Nagelsmann staat bovenaan en heeft negen punten meer vergaard dan eerste achtervolger Borussia Dortmund. Die ploeg heeft wel nog een wedstrijd tegoed en gaat zaterdagavond aan het werk op bezoek bij Hertha BSC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen