Uur U lijkt aangebroken in Utrecht: "Het is tot hier en niet verder"

18 december 2021, 10:18

Hoewel FC Utrecht er met een zesde positie op de ranglijst nog niet eens zo slecht voorstaat, dondert het in Stadion Galgenwaard. Trainer René Hake staat na een teleurstellende serie van zijn ploeg onder druk bij de achterban en ging zelf ook al in op een mogelijk ontslag.

Van de laatste zes duels wonnen de Domstedelingen er slechts één. Deze week ging het ook nog eens mis in het KNVB Bekertoernooi, waar NAC Breda met 3-2 te sterk bleek. Toch maakt Hake zich geen zorgen om zijn positie. Ook niet nu supporters aan zijn stoelpoten beginnen te zagen. "Ik krijg daar indirect wel wat van mee, maar houd me er verder niet mee bezig", wordt Hake geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dat is verspilde energie, het hoort bij de voetbalwereld. Of het terecht is, is een ander verhaal."

"Het is niet aan mij om daar een oordeel over te vellen, maar heb er wel een mening over", gaat Hake verder over de donkere wolk die boven zijn hoofd hangt. "Ik vind het wat kort door de bocht en makkelijk. Maar uiteindelijk ben je zo goed als je laatste wedstrijd, zeggen ze." Hake werd eerder al eens ontslagen als trainer bij FC Twente. Vanuit de clubleiding van FC Utrecht krijgt hij echter geen signalen dat hij moet vrezen voor een herhaling van toen. "We praten constant met elkaar binnen de club, maar dat was deze week niet anders dan normaal.

Lees ook: Hake spreekt van 'crisis' na blamage: "Het is schandalig"

Bij FC Utrecht is het inmiddels wel het uur U. Want dat de resultaten snel moeten verbeteren, is duidelijk. Hake: "Je moet het wel op tafel leggen als het zo gaat. Dat het tot hier en niet verder is. Maar uiteindelijk ligt de reactie op het veld, niet aan de keukentafel. We hebben nog alles om voor te spelen en kunnen nog als vierde de winterstop in. Er is maar één doel: je moet twee wedstrijden winnen." Zaterdagmiddag (16.30 uur) neemt FC Utrecht het op tegen Fortuna Sittard, dat dit seizoen tegen degradtie knokt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen