Pasveer kijkt uit naar ontmoeting met vriend Linssen in Klassieker

18 december 2021, 09:28

Remko Pasveer had niet het idee dat hij snel aan de kant zou worden geschouven, nu André Onana weer terug is in het eerste van Ajax. Dat vertelt de goalie van de Amsterdammers in gesprek met Het Parool.

Pasveer noemt Onana een 'Prima keeper, die het geweldig heeft gedaan bij Ajax'. "Maar ik wist ook dat ik niet zomaar aan de kant zou worden geschoven toen hij terugkeerde in de selectie. Je hebt ook te maken met het teamproces, dat moet je niet verstoren. Met Onana heb ik een goede verstandhouding. Mooie vent. Het moet ook wel heel raar lopen als mensen met mij problemen krijgen. Ik laat me niet snel op de kast jagen, ben behulpzaam in de groep. Ze zeggen vaak: keepers zijn op zichzelf, maar ik ben geen einzelgänger."

De 38-jarige oud-doelman van Vitesse heeft een goede band met Ten Hag, met wie hij eerder al werkte bij FC Twente. "Op de ochtend voor de wedstrijd tegen Besiktas liep ik Erik tegen het lijf vlak voor het ontbijt. 'Loop even mee', zei hij. Hij ging André Onana op doel zetten, vertelde hij. Ik begrijp het standpunt van de club heel goed: na het wegvallen van Stekelenburg is het lijntje dun. Ik wist ook dat het eenmalig was, dat André zou keepen, maar ik wilde in die flow blijven. 'Maar jij bent de baas', zei ik tegen Erik. Moest ie lachen. 'Ja, ik ben de baas.'"

Lees ook: Vader Pasveer genoot: "Hij knokt zich altijd terug"

In de klassieker, zondag, ontmoet Pasveer Bryan Linssen. Iemand met wie hij in Arnhem een goede band had. "Bryan was de eerste die wist van de belangstelling van Ajax", begint Pasveer. "En lange tijd was hij ook de enige. Ik moest met Vitesse nog de bekerfinale spelen tegen Ajax en wilde me daar volledig op focussen – en anders gaat het alleen maar over die transfer.' De Ajax-keeper vertelde het zijn familie een paar dagen voor de bekerfinale.  'Ik had een pop-upkaart gemaakt met een tekstje erin: "De komende twee jaar wonen we ook in Amsterdam", of iets dergelijks. Mijn vader dacht dat het iets met die finale te maken had, maar mijn moeder was scherp. Ze keek me aan, priemde met haar vinger naar me en zei lachend: jij gaat naar Ajax!"'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen