Inter-trainer Inzaghi baalt van noodgedwongen vertrek Eriksen

18 december 2021, 08:42   Bijgewerkt: 18 december 2021, 08:55

Internazionale-trainer Simone Inzaghi heeft gereageerd op het abrubte afscheid van Christian Eriksen bij de Italiaanse landskampioen. Het contract van de Deen werd vrijdag in goed overleg ontbonden.

Eriksen mag namelijk niet meer uitkomen in de Serie A, omdat hij een defibrillator heeft. Afgelopen zomer werd de oud-Ajacied op het Europees Kampioenschap tegen Finland getroffen door een hartstilstand. Door adekwaat optreden van de medici, kon het ergste worden voorkomen.

Het doet Inzaghi verdriet dat hij niet de kans krijgt om met Eriksen te werken. "Het stemt me echt droef", begint de van Lazio overgekomen trainer tegenover Sky Sports. "Persoonlijk was ik graag coach van Eriksen geweest. Ik heb hem een knuffel gegeven. Helaas is het onmogelijk voor hem om in Italië te spelen." Inter nam vrijdag op sociale media met fraaie woorden afscheid van Eriksen. 'Hoewel onze wegen scheiden, zal onze band voor eeuwig zijn. De mooie tijden, de goals, de overwinningen, het kampioensfeest met de fans. Dit alles zal voor altijd in de historie van de Nerazzurri blijven.'

Lees ook: 'Eriksen en Inter noodgedwongen uit elkaar'

Ondertussen wordt Eriksen gelinkt aan een terugkeer nar Amsterdam en Ajax. In Nederland is het namelijk wel gewoon toegestaan om met defibrillator te spelen, iets dat bijvoorbeeld Daley Blind al heeft bij de landskampioen. Eriksen kwam tussen 2008 en 2013 al uit voor de Amsterdammers, waarvan de eerste twee jaar in de jeugdopleiding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen