Waanzin: bekerduel Bosz loopt compleet uit de hand

17 december 2021, 23:06   Bijgewerkt: 17 december 2021, 23:12

Niet voor het eerst dit seizoen zijn er weer grote supportersproblemen in Frankrijk. Tijdens het bekerduel van Peter Bosz met zijn Olympique Lyonnais tegen Paris FC is de situatie compleet uit de hand gelopen. Halverwege de wedstrijd ontstonden er op de tribunes duw- en trekpartijen en gingen supporters met elkaar op de vuist. Er werd met vuurwerk naar elkaar gegooid, waardoor de wedstrijd is gestaakt.

Lyon had al na zeven minuten een bittere pil moeten slikken door een snelle tegengoal van Gaëtan Laura. Een nieuw slecht resultaat kan Bosz echter niet hebben, dus stelde zijn spits Moussa Dembélé een minuut voor de rust orde op zaken, waarna het helemaal misliep op de tribunes. In de rust onstonden de ongeregeldheden en volgens L'Équipe de Soir gaat de wedstrijd vrijdag helemaal niet meer uitgespeeld worden, door de ernst van de zaak.

Frankrijk heeft sinds de terugkeer van de supporters dit seizoen al vaker supportersincidenten gekend. Incidenten bij Olympique Marseille tegen Nice en Lyon tegen Marseille waren de meest recente voorbeelden. Die wedstrijden werden uiteindelijk ook definitief stilgelegd. Ook in Nederland zijn er dit seizoen wat supportersproblemen geweest, maar dat staat nog in schril contrast met de gebeurtenissen in Frankrijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen