Onwaarschijnlijk: Lewandowski breekt record met goal 43 dit jaar

Onwaarschijnlijk: Lewandowski breekt record met goal 43 dit jaar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 december 2021 – Robert Lewandowski heeft vrijdagavond tegen VfL Wolfsburg voetbalgeschiedenis geschreven. De Poolse spits maakte Bundesliga-doelpunt nummer 43 (!) van dit kalenderjaar, waarmee hij een oud record van Gerd Müller uit de geschiedenisboeken schiet.

Müller kreeg het in 1972 voor elkaar om 42 doelpunten in één kalenderjaar te maken, maar Lewandowski besloot daar nog een schepje bovenop te doen. De spits van Bayern München maakte tegen Wolfsburg zijn negentiende treffer van dit seizoen in slechts zeventien wedstrijden. Het eerste deel van 2021 maakte hij al 24 treffers in de Bundesliga.

Lees ook: Schot onderkant lat Dumfries helpt Inter, degradatiezorg Weghorst

Zodoende zijn ook de totaalcijfers van Lewandowski bij Bayern München ongekend. Houd u vast: In 353 wedstrijden was hij goed voor 323 treffers. Eerder had hij in het shirt van Borussia Dortmund ook al meer dan honderd doelpunten op zijn naam geschreven. Bayern München gaat door de zege als koploper de winterstop in, die voor Bayern tot 7 januari zal duren.

Reacties

gerelateerd