KKD: Volendam winterkampioen, NAC en VVV zakken verder weg

17 december 2021, 22:03   Bijgewerkt: 17 december 2021, 22:14

FC Volendam gaat de winterstop in als koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Het won met 2-3 van Almere City, terwijl ook concurrenten ADO Den Haag en FC Emmen wonnen. NAC en VVV-Venlo kregen dat niet voor elkaar en zakken dus verder en verder weg op de ranglijst.

Zoals wel vaker dit seizoen, won Volendam van Almere City met een minimale marge. Lance Duijvenstijn bleek met twee treffers een lastig af te stoppen pylon voor de koploper, maar doelpunten van Robert Mühren, die vooraf werd bekroond tot beste speler van de tweede periode, Walis Ould Chikh en Ibrahim El Kadiri zorgden alsnog voor de zege (2-3). Zo is het gat van vier punten richting Excelsior niet meer te overbruggen en mag FC Volendam zich winterkampioen van de KKD noemen.

In de tweede helft maakte Verheijdt alweer zijn zestiende treffer van het seizoen en zag hij Samy Bourard de beslissing brengen in de wedstrijd met twee treffers: 4-1. Zo blijft ADO bovenin meedoen en staat het nu op de vierde plek. Zonder de zes punten in mindering had het één punt achter koploper Volendam gestaan. NAC blijft kwakkelen en staat nu op de negende plek, wat geen recht geeft op de play-offs aan het einde van het seizoen.

Het kan daarentegen nog erger, want degradant VVV-Venlo maakt het helemaal bont dit seizoen. Het verloor al meer dan de helft van de wedstrijden en ging ook nog eens ten onder tegen TOP Oss, dat voorlaatste stond voor deze speelronde. Mitchell van Rooijen zette VVV nog wel op voorsprong, maar Ilounga Pata, Rick van den Herik en Kay Tejan bogen de achterstand vakkundig om. Een doelpunt van Sven Braken kon daar niets meer aan veranderen (2-3). Zo staat VVV inmiddels op plek twaalf in de KKD.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen