Internazionale bevestigt einde samenwerking met Eriksen

17 december 2021, 15:10   Bijgewerkt: 17 december 2021, 15:32

Christian Eriksen vertrekt bij Internazionale, zo heeft de Italiaanse topclub vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Het contract van de 29-jarige Deense spelmaker is in onderling overleg ontbonden.

Het is iets meer dan een half jaar geleden dat Eriksen tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland in elkaar zakte. Na een succesvolle reanimatie werd de voormalig speler van Ajax naar het ziekenhuis afgevoerd. Tegenwoordig gaat Eriksen door het leven met een ICD-kastje. Dat is een ingebouwde defibrillator die een schok geeft bij gevaarlijke ritmestoornissen en zodoende een hartstilstand voorkomt.

Met de onderhuidse defibrillator mag Eriksen niet in Italië voetballen. Dat is voor de club en speler reden geweest om een einde aan de samenwerking te maken. De middenvelder lag nog tot de zomer van 2024 vast in Milaan. Nu het contract is ontbonden, kan Eriksen per januari bij een andere club aan de slag. De afgelopen maanden is de Deen veelvuldig in verband gebracht met Ajax en Odense BK.

Eriksen is na zijn hartstilstand nog niet helemaal de oude, maar traint wel voorzichtig weer. Met zijn inwendige defibrillator kan de spelmaker in verschillende competities aan de slag, waaronder de Eredivisie. Daley Blind is een voorbeeld van een speler die met een ICD-kastje in de Nederlandse competitie speelt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen