Trauner blijft vraagteken tegen Ajax: "Race tegen de klok"

17 december 2021, 14:51   Bijgewerkt: 17 december 2021, 14:59

Feyenoord moet het in de Klassieker tegen Ajax mogelijk stellen zonder Gernot Trauner. De Oostenrijkse verdediger raakte geblesseerd in het bekerduel tegen FC Twente en heeft sindsdien nog niet met zijn ploeggenoten meegetraind. "Een race tegen de klok", zo drukte Feyenoord-trainer Arne Slot zich uit.

Al direct na de wedstrijd tegen Twente vertelde Slot dat het nog maar de vraag was of Trauner op tijd fit zou zijn. Dat perspectief is sinds toen niet veranderd. "We zullen morgen kijken of hij buiten gaat trainen en zo ja, of hij klaar is om te spelen", vertelde Slot vrijdag tijdens zijn persconferentie. "Hij is vandaag nog binnen gebleven, maar we hebben wel goede hoop dat hij morgen naar buiten gaat. Dan zal moeten blijken of hij fit genoeg is."

De vraag is of Slot durft om een risico te nemen met zijn verdediger. "Dat is altijd afhankelijk van wat het risico is. Als hij er bijvoorbeeld vier, vijf weken uit zou liggen, is dat het risico niet waard. Als hij morgen op het veld staat en nog wat voelt, moet hij er een goed gevoel bij hebben, moet de trainer er nog wat van vinden en de medische staf ook. Dan kom je gezamenlijk tot een beslissing."

Trauner is waarschijnlijk het enige twijfelgeval in de selectie van Feyenoord. Slot haalde ook Jens Toornstra aan, die tegen Twente een tik kreeg, maar daarover maakt hij zich geen zorgen. "Ik denk dat hij klaar is om te spelen." De Klassieker staat zondagmiddag om 14:30 uur op het programma.

Lees ook: Mazraoui groot vraagteken voor Klassieker; nieuwe kans Rensch

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen